NASTAVLJA SE ODBRANA TRONA! Svetski šampion napada Nemačku

V.D.

29. 09. 2022. u 08:14 >> 15:31

DANAS od 16 časova igra se meč trećeg kola grupne faze Svetskog prvenstva

НАСТАВЉА СЕ ОДБРАНА ТРОНА! Светски шампион напада Немачку

FOTO: OSS

Aktuelni svetski šampion reprezentacija Srbije, iako u jako podmlađenom sastavu, dobro je startovala na planetarnom šampionatu.

Naše najbolje odbojkašice su u prvom kolu lako savladale selekciju Kanade rezultatom 3:0, po setovima 25:23, 25:16 i 25:20. Kao i što smo navikli, najefikasnija u našem timu bila je korektor i kapiten Tijana Bošković koja je upisala ukupno 23 poena, a pratile su je iskusna Brankica Mihajlović sa 10, Bjanka Buša i Jovana Stevanović sa po osam poena.

U drugom kolu izabranice italijanskog stručnjaka Santarelija su imale dosta teži posao ali pobeda je ponovo zabeležena. Ovoga puta rival našem timu bile su Bugarke koje su uspele da "otkinu" bod svetskim šampionkama osvojivši dva seta. 

Bugarke su vodile sa 2:1 u setovima, ali naš tim je pokazao svoj kvalitet i ovaj meč rešio u svoju korist. Rezultat je bio 3:2 (25:21, 22:25, 25:27, 25:21 i 15:9), a ovoga puta dominirao je naš primač Bjanka Buša sa čak 26 poena, dok je Tijana Bošković upisala 22. Sjajnom igrom istakla se i Sara Lozo sa 16 poena. 

Današnje protivnice reprezentacije Srbije za sada imaju maksimalan učinak na prvenstvu. Nemice su prvom kolu savladale Bugarsku sa 3:1, dok su odmah narednog dana upisale maksimalnu pobedu protiv autsajdera na prvenstvu reprezentacije Kazahstana.

Još od Svetskog prvenstva u Japanu koje je održano 2006. godine, kada je naša selekcija osvojila bronzu, navikli smo na uspehe.

Vesna Čitaković, Ivana Đerisilo, Anja Spasojević, Maja Ognjenović, Jelena Nikolić, Suzana Ćebić, Nataša Krsmanović, Jovana Brakočević, Stefana Veljković, Milena Rašić, Silvija Popović i mnoge druge sjajne igračice predvođene selektorom Zoranom Terzićem su nas navikle da se sa medaljama oko vrata vraćaju sa velikih takmičenja. Nakon osvojene titule svetskog šampiona došlo je do smene generacija i sada se očekuje da mlade nade zablistaju.

Novi selektor, trofejni italijanski stručnjak Danijele Santareli je na ovo prvenstvo poveo sledećih 14 igračica:

Tehničari: Bojana Drča (Crvena zvezda) i Slađana Mirković (Alba Blaž, Rumunija)

Korektori: Ana Bjelica (Valefolja, Italija) i Tijana Bošković (Ezačibaši Istanbul, Turska)
Libera: Teodora Pušić (Drezdner, Nemačka) i Aleksandra Jegdić (Potsdam, Nemačka)
Blokeri: Jovana Stevanović (Busto Arsicio, Italija), Mina Popović (Fenerbahče, Turska) i Maja Aleksić (Vilero Le Kane, Francuska)
Primači: Brankica Mihajlović (bez kluba), Bjanka Buša (bez kluba), Bojana Milenković (Hemik Police, Poljska), Katarina Lazović (Monca, Italija) i Sara Lozo (Proton Saratov, Rusija)

Očekujemo da ove devojke zabeleže novu pobedu na prvenstvu kako bi u narednu fazu prenele što više bodova i tako sebi olakšale put ka borbi za medalje.

NAŠ TIP: HS1 -1,5 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: T.R. 3:1 (kvota 3,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije