DOMINACIJA "C" DIVIZIJOM: Turskoj fali bod za plasman u viši rang i baraž za Evropsko prvenstvo

Novosti online

22. 09. 2022. u 08:16

SELEKCIJA za Bosfora i dalje nije primila gol.

ДОМИНАЦИЈА Ц ДИВИЗИЈОМ: Турској фали бод за пласман у виши ранг и бараж за Европско првенство

FOTO: Tanjug

Da UEFA nije osnovala Ligu nacija, teško da bismo ikada bili u prilici da napišemo da je meč između Luksemburga i Turske derbi. Međutim, zaista jeste, barem kada je u pitanju treći nivo najmlađeg takmičenja reprezentacija na Starom kontinentu. Susret koji je na programu večeras od 20.45 časova na stadionu "Fatih Terim" mogao bi da odluči pobednika grupe 1 "C" divizije.

Posle četiri kola ove dve selekcije se nalaze na prvom, odnosno drugom mestu, jedino će pobednik grupe obezbediti plasman u viši rang i baraž za Evropsko prvenstvo, a tome su bliži Turci. Selekcija sa Bosfora ima maksimalnih 12 bodova uz gol-razliku 14:0, dok je Luksemburg osvojio 7.

Za Tursku je je ovakav ishod očekivan. Posle neuspešnog baraža za Mundijal u Kataru, gde je poslednja prepreka u vidu Portugalije bila neprelazna, izabranici Stefana Kunca su se brzo regrupisali. Na otvaranju Lige nacija su pobedili Farska Ostrva sa 4:0, a potom su razbili u Vilnjusu Litvaniju sa 6:0 i 2:0, dok je i Luksembrug pao rezultatom 2:0. Kada pogledamo formu, Turska je favorit, ne samo večeras, već i generalno za ekspresni povratak u B diviziju, iz koje ju je eliminisala Srbija pre godinu i po dana.

Rezultati Luksemburga su sa druge strane za svaku pohvalu. Rival "orlova" u minulim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo je na početku Lige nacija razmišljao samo o opstanku, a deluje da ga je već ostvario.

Međutim, Luksemburg je iz prethodna dva meča uspeo da osvoji samo bod. Prvo je usledio već pomenuti poraz od Turske, a onda je usledilo iznenađenje, Farani su odoleli - 2:2. Luksemburg je vodio 2:0 golovima Rodrigesa i Barerira, ali je usledio neshvatljiv pad u igri. Farska Ostrva su preko dvostrukog strelca Jonasa Bjartalida stigla do remija. 

Mimo duela u grupi, Luksemburg i Turska sastali su se u prijateljskom meču 2015. godine. Tada su Turci slavili sa 2:1, pogotkom Hakana Čalhanoglua u 87. minutu. Vezista Intera zbog povrede nije u konkurenciji za večerašnji susret. 

Turska je večeras favorit i tu dilema nema, čak bi i remijem obezbedili plasman u "B" diviziju.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐURICA PREDLAŽE: Tiket za petak našeg poznatog tipstera