Udariće BRAT NA BRATA!

Novosti online

24. 09. 2022. u 14:57 >> 14:58

PETO kolo grupe "2" divizije "C".

Удариће БРАТ НА БРАТА!

Profimedia

Fudbalska reprezentacija Kipra dočekaće bratsku selekciju Grčke u petom kolu grupe "2" divizije "C" Lige nacija. Meč je na programu od 20.45 na "AEK areni" u Larnaki.

Kiprani su nakon četiri runde na trećoj poziciji sa samo dva osvojena boda. Prethodnu utakmicu odigrali su 12. juna protiv Severne Irske, duel u Belfastu završen je rezultatom 2:2 uprkos vođstvu gostiju od 0:2.

Dominacija! Tako se može opisati učešće Grčke u ovom izdanju Lige nacija. Izabranici Gusa Pojeta imaju maksimalan učina, gol razliku 12:0 i već su se plasirali u diviziju "B". "Heleni" su u minulom kolu uz dosta muke savladali tzv. Kosovo sa 2:0. Nakon prvog poluvremena nije bilo pogodaka, organizovana odbrana gostiju sve više je stvarala nervozu nekadašnjem prvaku Evrope, a sve to je prikinuo Jorgos Jakumakis u 71. minutu. Konačan rezultat postavio je Petros Mantalos u drugom minutu sudijske nadoknade.

Grčka je u Volosu ugostila selekciju Kipra u meču 3. kola 9. juna ove godine i slavila sa rutinskih 3:0. Anastasios Bakasetas doneo je prednost "helenima" već u 8. minutu. Vangelis Pavlidis je u 20. nagovestio osvajanje nova tri boda, dok je Dimitris Limnios u 48. jasno stavio da znanja da je sve završeno.

No, daleko manje se pričalo o rezultatu, već o tome šta je taj susret značio za dva tima. 

Ove dve države dele veliku istoriju, a od 1966. i istu himnu. "Himna do slobode" je tada postala himna Kipra, ostrvske zemlje u istočnom Mediteranu, pa je tako pred početak utakmice intonirana samo jedna himna.

Igrači oba tima su je zdušno pevali, a Grci su nakon toga demonstrirali svoje fudbalsko umeće.

Večerašnju susret nema rezultatski značaj i više je revijalnom karaktera. Međutim, nema sumnje da Grčka želi da nastavi u istom ritmu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)