UKRAJINCI FAVORITI PROTIV JERMENIJE U JEREVANU: Potrebna im je pobeda da ostanu u igri za prvo mesto

M.T.

24. 09. 2022. u 11:25

Domaćin na začelju tabele.

УКРАЈИНЦИ ФАВОРИТИ ПРОТИВ ЈЕРМЕНИЈЕ У ЈЕРЕВАНУ: Потребна им је победа да остану у игри за прво место

FOTO: AP/Tanjug

Reprezentacija Jermenije na začelju je tabele u Ligi nacija, a danas od 15 časova će na stadionu u Jerevanu dočekati selekciju Ukrajine u petom kolu grupe "1" lige "B".

Jermenija je ovogodišnje izdanje Lige nacija počela iznenađujućom minimalnom pobedom protiv Republike Irske pred svojim navijačima, ali je ubrzo usledio povratak u realnost pošto je selekcija koju predvodi sa klupe Španac Hoakin Kaparos u naredna tri kola doživela sva tri poraza. Škotska je dva puta savladala Jermene, a jedan trijumf je ostvarila i Ukrajina pa je Jermenija trenutno poslednjeplasirani tim na tabeli grupe "1" sa tri osvojena boda posle četiri kola.

Kaporosov tim još uvek ima šanse da izbegne ispadanje u niži rang pošto Republika Irska ima samo bod više, ali Jermenija bi morala da ostvari dobar rezultat protiv Ukrajine kako bi u poslednjem kolu još uvek imala priliku da sama odlučuje o svojoj sudbini, ali će to biti vrlo teško jer su Ukrajinci izraziti favoriti.

Ukrajina je igrala veoma dobro u junskim mečevima Lige nacija sve do poslednjeg kola kada je protiv Škotske u gostima doživela ubedljiv poraz sa 3:0. U prethodna tri kola Ukrajina je ostvarila pobede protiv Irske i Jermenije, da bi potom odigrala nerešeno u revanšu protiv Irske i posle četiri kola se nalazi na drugom mestu tabele sa sedam bodova, dva manje od prvoplasirane Škotske.

Ukrajinci i dalje imaju priliku da dođu do prvog mesta u grupi i prelaska u viši rang, ali će im za to biti potrebna pobeda protiv Jermenije danas, ali i da Irci zaustave Škotsku sa kojom Ukrajina igra upravo u poslednjem kolu i taj meč bi mogao da ima ulogu odlučujućeg po pitanju putnika u ligu "A".

Kaporoso za meč protiv Ukrajine ne može da računa na Varazdata Harojana i Eduarda Spertsijana koji odrađuju suspenziju zbog žutih kartona, ali su zato svi ostali igrači na raspolaganju Špancu. Selektor Ukrajine Oleksandr Petrakov nema u sastavu Oleksandra Zinčenka zbog povrede što je ozbiljan udarac za Ukrajinu, ali su svi ostali igrači na raspolaganju.

Rezultat u međusobnim susretima apsolutno je na strani Ukrajine koja je slavila četiri puta na poslednjih pet mečeva dok je jedan završen nerešenim rezultatom, a Jermenija nema pobedu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)