KOME JE VIŠE PRIJALA NEPLANIRANA PAUZA: Aston Vila dočekuje Sautempton

M.T.

16. 09. 2022. u 08:42 >> 16:38

"SVECI" imaju samo tri boda više od domaćina.

КОМЕ ЈЕ ВИШЕ ПРИЈАЛА НЕПЛАНИРАНА ПАУЗА: Астон Вила дочекује Саутемптон

Foto: Profimedia

Premijer liga neplanirano je pauzirala prošle nedelje zbog smrti kraljice Elizabete II, ali će ovog vikenda šampionat biti normalno nastavljen, pa će u osmom kolu Aston Vila na svom ''Vila parku'' večeras od 21 sat dočekati Sautempton.

Tim iz Birmingema se dosta muči od početka sezone pošto je ostvario samo jednu pobedu i remi uz četiri poraza, od čega su tri poraza bila uzastopna upravo posle trijumfa protiv Evertona. U prethodnom kolu Aston Vila je ostvarila veliki uspeh i remizirala sa Mančester sitijem iako niko timu menadžera Stivena Džerarda nije davao skoro nikakve šanse da može da ostane neporažen.

Aston Vila je iz šest odigranih kola sakupila tek četiri boda i nalazi se na 17. mestu, taman iznad zone ispadanja i tim koji sa klupe predvodi legenda Liverpula će morati vrlo brzo da počne sa osvajanjem bodova kako bi se sklonio iz opasne zone. Prošle nedelje je Aston Vila trebalo da igra protiv Lestera, ali je smrt kraljice to odložila.

Sautempton je tek za nijasnu bolji od Aston Vile. "Sveci" su trenutno na 12. mestu u Premijer ligi sa sedam osvojenih bodova, a u odnosu na svog večerašnjeg protivnika imaju jednu pobedu više. Sautempton je u šest prethodnih kola osim dve pobede doživeo i tri poraza uz jedan remi.

U prethodnom kolu Sautempton je poražen od Vulverhemtona kojem je to bila prva pobeda u sezoni. "Sveci" pred meč protiv Aston Vile imaju problem pošto od februara nisu pobedili na gostovanjima u Premijer ligi.

Džerard ima samo par problema sa izostancima igrača pošto će utakmicu protiv Sautemptona preskočiti Dijego Karlos i Meti Keš koji se povredio na meču protiv Mančester sitija. Izostaće i Jan Bednarek koji je upravo iz Sautemptona stigao na pozajmicu i ne može da igra protiv svog matičnog kluba. Ni menadžer Sautemptona Ralf Hasenhatl nema mnogo glavobolje oko sastava jer će nedostajati samo Valentino Livramento i Romeo Lavija zbog povreda, dok bi mogao da se u timu nađe Duje Ćaleta-Car koji je tek stigao u klub.

Sautempton je apsolutno dominantan u međusobnim duelima pošto je pobedio u sedam od poslednjih 10 mečeva, dok je Aston Vila samo dva puta slavila i jedan meč je završen nerešeno.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,88)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TIP PREDLAŽE – JAPAN 1: Kobe se gosti