DERBI DANA U SVETU FUDBALA: Sve bolji Mančester dočekuje perfektni Arsenal

Novosti online

04. 09. 2022. u 08:21 >> 09:32

PROTEKLE sezone u dva međusobna duela današnjih rivala videli smo čak devet golova.

ДЕРБИ ДАНА У СВЕТУ ФУДБАЛА: Све бољи Манчестер дочекује перфектни Арсенал

Foto: Profimedia

Poslednji meč šestog kola Premijer lige ujedno je i jedan od najvećih derbija na Ostrvu. Naime, Mančester junajted dočekaće Arsenal na svom "Old trafordu" od 17 časova i 30 minuta. "Crveni đavoli" su nakon dva uzastopna poraza u usponu formu, upisali su tri trijumfa i polako se probijaju ka vrhu tabele. Sa druge strane "tobdžije" su jedina ekipa sa maksimalnim učinkom.

Katastrofalan start i dva poraza na početku Premijer lige sada su već daleko iza Mančester junajteda koji je trijumfom nad Lesterom (1:0) u prethodnoj rundi nastavio seriju slavlja u prvenstvu i popeo se na petu poziciju.

Inferiorni protiv Brajtona i Brentforda "crveni đavoli" su sezonu otvorili na najgori mogući način, a potom pobedom nad Liverpulom najavili bolje dane. Trijumf nad velikim rivalom pokrenuo je tim Erika ten Haga koji je potom ušao u seriju pobeda od kojih je poslednju u nizu upisao savladavši Lester u gostima, a gol odluke postigao je Džejdon Sančo u 23. minutu.

Bledo poluvreme neinspirisanih "lisica" gosti su iskoristili i nametnuli željeni ritam, a inicijativa Junajteda rezultirala je golom Sanča u 23. minutu. Ofanzivac "crvenih đavola" krunisao je rutinskom realizacijom kontru i asistenciju Markusa Rašforda.

Arsenal je nastavio da oduševaljava svoje pristalice. Sa 5/5 nije otvorio sezonu gotovo dve decenije, a odavno nije imao napadača poput Gabrijela Žesusa. Poslednja žrtva londonskog velikana bila je Aston Vila - 2:1.

Igrao se 30. minut utakmice kada je Brazilac pokupio odbitak i smestio loptu sa ivice peterca u mrežu Emija Martineza. Bio mu je to treći pogodak, a ima još toliko asistencija. U prvih pet kola sezone niko nije učestvovao u više pogodaka sa grbom Arsenala na grudima.

Ipak, sve je moglo da padne u vodu zbog majstorije Daglasa Luiza. Tukao je iz kornera sa leve strane pravo u gol i pogodio. Tražili su fudbaleri domaće ekipe da se maestralni pogodak Brazilca poništi zbog navodnog prekršaja nad golmanom Ramsdejlom. Usledila je VAR provera i gol je ostao na snazi.

A onda je na površinu isplivao sjajan mentalitet Artetinih pulena. Samo tri minuta bilo im je potrebno da vrate prednost. Bukajo Saka je sa desne strane poslao loptu na dalju stativu, Gabrijel Martineli je na prvu šutirao i zahvaljujući nespretnoj reakciji Martineza zatresao mrežu ekipe Stivena Džerarda za konačnih 2:1.

Protekle sezone u dva međusobna duela današnjih rivala videli smo čak devet golova. Mančester junajted je slavio na "Old trafordu" sa 3:2, dok je Arsenal bio bolji u Londonu rezultatom 3:1.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju