SUDAR EKIPA BEZ TRIJUMFA: Verona uz pomoć Srba vadi fleke na "Bentegodiju"

Novosti online

04. 09. 2022. u 09:04

"MASTIFI" protiv sebe imaju ekipu koja je u dosadašnjem delu sezone postigla samo jedan gol.

СУДАР ЕКИПА БЕЗ ТРИЈУМФА: Верона уз помоћ Срба вади флеке на Бентегодију

Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Fudbaleri Verone dočekaće na "Bentegodiju" Sampdoriju u meču petog kola Serije A. Biće ovo duel ekipa koje i dalje nisu upisale trijumf u novoj sezonu, na svom kontu imaju dva nerešena ishoda i dva poraza, a samo su Monca i Kremonese u lošijoj poziciji.

"Mastifi" su u minuloj rundi uspeli da ostanu neporaženi na "Karlo Kastelaniju". Empoli je bio bolji protivnik, stvorio nekoliko odličnih prilika, ali samo je Tomaso Baldanci uspeo da savladao Lorenca Montipa. Verona je do vrednog boda stigla u 69. minutu kada je rezervista Jaja Kalon pogodio nakon asistencijie još jednog rezerviste - Džoša Doiga. Svih 90. minuta za goste odigrali su Ivan Ilić i Darko Lazović.

Sampdorija prethodne srede napravila poprilično iznenađenje, ostala je neporažena na svom terenu od Lacija - 1:1.

Kao i mnogo puta do sada, ključna poluga Lacija u napadu je bio tandem Sergej Milinković Savić – Ćiro Imobile. Srpski vezista pakuje, Italijan pogađa. Toliko dobro sarađuju i poznaju jedan drugog pa ponekad izgleda kao da mogu da igraju zavezanih očiju. Ili makar bez gledanja što je srpski as večeras i demonstrirao.

Srpski fudbalski umetnik je pokazao delić svoje magije na stadionu Luiđi Feraris. Opet je majstorskim potezom petom matirao odbranu rivala i asistirao Imobileu koji je izašao sam na golmana i rutinski pogodio. Posle takve asistencije, egzekucija je bila lakši deo posla...

Delovalo je da će taj mat u režiji tandema Sergej – Ćiro iz 21. minutu je bio dovoljan Laciju da osvoji ceo plen u Đenovi, ali se na kraju opet otkrila najveća boljka "nebeskoplavih". Odbrana koja je već godinama daleko ispod nivoa ofanzivnog dela tima. Neverovatno je kako su Patrik i Marušić u nadoknadi vremena lošim kretanjem i razmišljanjem dopustili iskusno Gabijadiniju da primi lopti i iskoristi stopostotnu šansu koja mu se ukazala za veliko slavlje Sampdorije i njenih navijača.

Oba tima su u veoma lošoj formi, večerašnji duel može biti svojevrsna prekretinca sezone. Prednost dajemo domaćinu, zbog podrške sa tribina i nešto kvalitetnijoj igri u ofanzivi. Verona na svom kontu ima gol-razliku 4:8, dok je Sampa na 1:7.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri