GOSPODIN POSEBNI STIŽE U UDINE: Roma u sjajnoj formi, ali Udineze može da bude kost u grlu Vučici

M.T.

04. 09. 2022. u 08:46

RIMLjANI i dalje bez poraza i sa samo jednim primljenim golom.

ГОСПОДИН ПОСЕБНИ СТИЖЕ У УДИНЕ: Рома у сјајној форми, али Удинезе може да буде кост у грлу Вучици

Foto: Profimedia

Udineze i Roma odigraće danas od 20.45 na ''Dačija Areni'' veoma zanimljiv meč petog kola Serije A, pošto su oba kluba u dobrom raspoloženju posle pobeda u prethodnom kolu.

Udineze nije baš najbolje počeo sezonu pošto je na startu poražen od Milana, da bi zatim vezao tri utakmice bez poraza, ostvarivši remi protiv Salernitane, dok je savladao Moncu i Fiorentinu. Bjankoneri su u seriji od dve pobede i sigruno bi voleli da je nastave, ali će to biti veoma teško protiv veoma raspoložene Rome koju je Žoze Murinjo uspeo da probudi.

Prošle sezone je "vučica" osvojila Ligu konferencija, prvi trofej posle dužeg vremena i to je bio podsticaj da u novu sezonu Roma uđe sa još većim motivom i ambicijama, a drugačije i ne može kada je Žoze Murinjo trener. Harizmatični Portugalac ponovo je zapalio fudbalsku strast među "đalorosijima" i od početka sezone uspeo da sa Romom ostane neporažen na četiri meča, ostvarivši tri pobede i jedan remi. Čak i taj remi nije neuspeh pošto se dogodio protiv Juventusa, a na tom meču je Roma primila i jedini gol u dosadašnjem delu prvenstva kada je Dušan Vlahović iz slobodnog udarca šutirao neodbranjivo. Kakav posao je Murinjo napravio od početka sezone govori i činjenica da je proglašen za najboljeg trenera u avgustu.

Za Romu je meč protiv Udineze važan ne samo zbog pobede već i početka takmičenja u Ligi Evrope u kojem će Roma narednog četvrtka gostovati u Bugarskoj ekipi Ludogoreca.

Vučica je napravila pravi potez dovođenjem Dibale koji je najbolji strelac Rimljana sa dva gola i asistencijom do sada. Argentinac će biti i najveća opasnost po Udineze koji mu je izgleda i omiljena žrtva pošto je protiv njih tokom karijere postigao čak 10 golova i imao sedam asistencija, više nego protiv bilo koje druge ekipe u Seriji A.

Murinjo će protiv Udineze biti bez povređenih Žoržinja Vajnalduma, Ebrima Darboa i Nikole Zaniola, dok je pod znakom pitanja Stefan El Šaravi.

Trener Udinezea Andrea Sotil imaće na raspolaganju Nehuean Pereza koji je odradio suspneziju od dva meča, ali je na duže vreme ostao bez Adama Masine koji je na nosilima iznesen sa terena protiv Fiorentine, a utvrđena mu je povreda kolena.

Udinezeu u prilog ne ide ni tradicija mečeva protiv Rome. U prethodnih 10 odigranih u Seriji A, Roma je sedam puta slavila, Udineze je ostvario dva trijumfa i jedan je završen nerešenim rezultatom i to prošlosezonski.

Iako je Udineze ušao u dobru formu, to verovatno neće biti dovoljno da bi se Romi otkinuli bodovi.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)