"LISICE" SU NEOČEKIVANO LOŠE: Junajted na "King paueru" želi treću pobedu u nizu

Novosti online

01. 09. 2022. u 08:05 >> 14:43

"CRVENI ĐAVOLI" u usponu forme.

ЛИСИЦЕ СУ НЕОЧЕКИВАНО ЛОШЕ: Јунајтед на Кинг пауеру жели трећу победу у низу

FOTO:EPA

Utakmicom između Lestera i Mančester junajteda spušta se zavesa na peto kolo engleske Premijer lige. Meč na "King pauer" stadionu biće nova prilika za popularne "lisice" da stignu do prvog trijumfa u sezoni, dok je velikan sa "Old traforda" u usponu forme i pokušaće da upiše treći uzastopni uspeh.

Nekadašnji šampion upisao je, barem za sada, samo jedan bod uz tri neuspeha, a posebno je bio dramatičan onaj na "Stamford bridžu" gde je Čelsi slavio rezultatom 2:1 uz debitantske golove Rahima Sterlinga koga nikako nije slušala lopta. Što se, uostalom, odrazilo i na rezultate "plavaca".

Tomas Tuhel je ovaj susret posmatrao sa tribina i tako odradio suspenziju zbog incidenta sa Antonijem Konteom posle derbija Londona. Imao je priliku da vidi tim koji se i dalje jako muči, iako Lester definitivno nije više toliko opasan koliko je bio prethodnih godina...

"Lisice" su bile prilično škrte u ovom prelaznom roku, doveden je samo golman Aleks Smitis, dok je Brendan Rodžers ostao bez Eldina Jakupovića (istekao ugovor), Hamze Čudurija (pozajmljen Votfordu), Veslija Fofane (prodat Čelsiju za 80.000.000 evra) i legende Kaspera Šmajhela koji je pojačao Nicu u transferu vrednom milion evra.

Daleko je to još od neke spektakularne igre, one kakvu je Erik ten Hag "namestio" tokom godina u Ajaksu, ali bitno je da je Mančester počeo da pobeđuje, da se bura sa starta Premijer lige polako stišava i da nivo optimizma na "Old trafordu" ponovo raste.

Mančester junajted je došao do sva tri boda na gostovanju Sautemptonu, a jednake zasluge što je ceo plen ostao u rukama "crvenih đavola" nose strelac jedinog gola Bruno Fernandeš i golman David de Hea, koji je odbranio kolosalnu šansu "svecima" sredinom drugog poluvremena.

Posle dva poraza na red su došle dve pobede, pa u Mančesteru se lakše diše. Stigao je i novajlija Kazemiro da debituje u drečavo zelenom dresu Junajteda, dok su kapiten Hari Megvajer i legenda Kristijano Ronaldo ponovo na početku utakmice bili na klupi, mada je Portugalac u drugom poluvremenu ušao u igru.

Prethodne sezone Lester je bio uspešniji u međusobnim duelima. "Lisice" su slavile na "King paueru" sa 4:2, dok je u Mančesteru rezultat bio 1:1.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna