Srpska kolonija stiže u Bergamo!

Novosti online

01. 09. 2022. u 12:28 >> 16:41

SAŠA Lukić, Vanja Milinković Savić i Nemanja Radonjić predvode "bikove".

Српска колонија стиже у Бергамо!

Foto: Profimedia

Nakon minimalnog trijumfa nad Veronom u gostima (1:0), iz Atalante nam pred meč sa Torinom stiže neočekivana vest. Simbol uzdizanja kluba iz Bergama Josip Iličić sporazumno je raskinuo ugovor sa "boginjom provincije".

Slovenački plejmejker u prethodne dve godine prečesto je odsustovao, česte povrede i borba sa depresijom koju vodi u nekoliko navrata su ga odvajali sa terena na duže vreme. U poslednjem kolu prethodne sezone ušao je na osam minuta protiv Empolija, ali ga na startu ove nijednom nije bilo u timu, te je izrazio želju da promeni sredinu.

Bivši sportski direktor Atalante Đovani Sartori želeo je da ga dovede u Bolonju, raspitivali su se Kremoneze i Monca, javila se potom i Verona, te je Atalanta rešila da mu izađe u susret, da mu čiste papire i olakša mu potragu za novim klubom.

Ipak, iako rastanak nije bio onakav kakav je zaslužio, ostaće Iličić upamćen kao sinonim uspona kluba iz Bergama koji je predvodio do visina na kojima nikada ranije nije bio, od tri vezane treće pozicije u Seriji A do četvrtifana Lige šampiona, a posebno će navijačima "boginje" u sećanju ostati njegova četiri gola na Mestalji protiv Valensije…

U Atalantu je stigao iz Fiorentine za svega 6.400.000 evra i za pet godina provedenih u Bergamu odigrao je 173 zvanične utakmice u svim takmičenjima, postigao 60 golova i namestio još 44.

Izabranici Đan Pjera Gasperniji pokazali su da će se ove sezone boriti za visok plasman. Pored poebede nad Veronom upisali su remi sa Milanom na svom terenu i pobedu na premijeri u Đenovi. Sampdorija je "pala" rutinski - 2:0.

Identičan učinak ima i Torino (dve pobede i remi). Srpska kolonija u dresu "bikova" briljira na početku sezone, a posebno se ističe Nemanja Radonjić koji je minulog vikenda demonstrirao svoju veštinu na gostovanju Kremonezeu (2:1).

U 65. minutu, reprezentativac Srbije štiklom je proigrao Mergima Vojvodu i potom se ustremio ka golu rivala. Trk Radonjića ispratila je asistencija beka koji se revanširao za prethodno dodavanje, a Srbin je potom rutinskim udarcem ukrasio dupli pas golom za 2:0.

Taj gol Radonjića ispostavio se ključnim kada je u pitanju osvajanje bodova ekipe Ivana Jurića, pošto je Kremoneze jedino uspeo da ublaži rezultat preko Leonarda Sernikole u 80. minutu utakmice. Prvi gol za Torino postigao je Nikola Vlašić u 17. minutu utakmice.

Atalanta i Torino odigrali su fantstičan meč 27. aprila u Bergamu, rezultat na semaforu bio je 4:4. Očekujemo da će večeras oba tima postići bar po jedan pogodak.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega