Miha i "hrtovi" u pohodu na prvi trijumf u sezoni!

Novosti online

01. 09. 2022. u 08:53 >> 13:57

UTAKMICA 4. kola italijanske Serije A.

Миха и хртови у походу на први тријумф у сезони!

Foto: Profimedia

Mršav učinak Bolonja na startu sezone upalio je alarm na "Renato Dalari". Ekipa Siniše Mihajlovića se sa samo jednim svojenim bodom nalazi u opasnoj zoni, a večeras od 20.45 imaju lepu priliku da poprave utisak. "Hrtovi" dočekuju Salernitanu u utakmici četvrtog kola Serije A.

Bolonja je minulog vikenda rutisnki poražena od Milana na "San Siru" sa 2:0.

Slavlje šampiona Italije nijednog trenutka se nije dovodilo u pitanje. Ekipa Siniše Mihajlovića koja je prethodne sezone na "San Siru" predvođena Lukašom Skorupskim saplela "rosonere" bila je nemoćna da ovog puta naudi milanskom klubu. Meč je završila bez stopostotne prilike udarca u okvir gola.

Milan je s druge strane na krilima probuđenog Rafaela Leaa u talasima napadala gol gostiju. MVP Serije A iz prošle sezone je i načeo domaćina sredinom prvog dela i stigao do prvog gola u šampionatu, ukupno osmog prvenstvenog u 2022. godini. Svaki od njih Leao je postigao pred svojim navijačima, što jasno pokazuje koliko voli utakmice na "San Siru".

Da je dostigao radnu temperaturu Leao je potvrdio i na isteku sat vremena igre. Mladi bek Bolonje Andrea Kambijaso uposlio ga je poprečnom loptom na dvadesetak metara od gola, Portugalac ju je brzo obradio i pronašao Žirua, a Francuz u padu na efektan način kaznio grešku pozajmljenog igrača Juventusa za konačnih 2:0.

Salernitana je mnogo bolje započela sezonu u odnosu na prethodnu u kojoj je nakon velike borbe izborila opstanak. "Granati" su oduševile svoje navijače pobedom na Sampdorijom od 4:0 protekle subote.

Blistao je Bulaje Dia, koji je postigao prvenac u sedmom minutu, a meč okončao i sa dve ostvarene asistencije. Devet minuta nakon svog gola asistirao je Federiku Bonacoliju kod dupliranja prednosti, dok je na kraju namestio i pogodak mladog Norvežanina Erika Bothajma.

Koliko je zapravo potentan i nadaren ovaj napad ekipe Davidea Nikole demonstrirala je situacija iz 50. minuta utakmice, kada je posle serije kratkih pasova, Lasana Kulubali prebacio poslednju liniju gostiju i uposlio Tonija Viljenu, a ovaj rutinski matirao indisponiranog Audera.

Prethodne sezone Bolonja je bila uspešnija u međusobnim duelima. "Hrtovi" su slavili na "Renato Dalar" sa 3:2 uz reviju crvenih kartona, dok je u Salerni rezultat bio 1:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri