ZA VIKEND SU SRUŠILI ČELSI: "Paunovi" igraju sjajno ove sezone!

V.D.

24. 08. 2022. u 09:38 >> 14:48

VEČERAS od 20.45 u drugom kolu Liga kupa sastaju se Lids i Barnsli

ЗА ВИКЕНД СУ СРУШИЛИ ЧЕЛСИ: Паунови играју сјајно ове сезоне!

Foto: Profimedia

Nakon prošle kada su jedva izborili opstanak, domaćin je otpočeo sjajno novu sezonu u Premijer ligi. Nakon dobrih rezultata u pripremnom periodu Lids je u prvom kolu dočekao Vulverhempton i na svom stadionu slavio sa 2:1.

U drugom kolu na gostovanju "svecima" na "Sent Merisu" vodili su golovima Rodriga sa 2:0, ali domaći Sautempton nije odustajao i do kraja meča stigao je do izjednačenja. U trećem kolu na "Eland roud" stigao je favorizovani Čelsi, kojeg je četa Džesa Marša ispratila sa tri gola u mreži. Rezultat na semaforu nakon poslednjeg sudijskog zvižduka bio je 3:0.

Lids se trenutno nalazi na deobi treće pozicije Premijer lige sa sedam osvojenih bodova i gol-razlikom 7:3.

Prvi strelac lige je trenutno sjajni Španac Rodrigo koji je postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Gosti su prošle sezone bili najgora ekipa u Čempionšipu i na 46 odigranih mečeva osvojili su svega 30 bodova. Ni ovu sezonu nisu sjajno započeli. Nakon pet odigranih kola trenutno imaju skor od dve pobede i tri poraza i sa šest osvojenih bodova zauzimaju 16. poziciju na tabeli.

U prvom kolu su minimalnim rezultatom poraženi od Plimuta u gostima, da bi istim rezultatom u drugom kolu savladali Čeltmen kod kuće. Nakon toga su napravili iznenađenje u prošloj rundi Liga kupa u kojoj je Lids bio slobodan. Savladali su na "Riversajdu" člana Čempionšipa i jednog od kandidata za promociju u Premijer ligu, ekipu Midlzbroa.

Jedini strelac na tom meču u trećem minutu sudijske nadoknade bio je mladi Džoš Benson, koji je i prvi strelac ekipe u ovoj sezoni sa tri gola. 

Nakon iznenađenja u kupu poraženi su na gostovanju Derbi kauntiju, dok su u sledećem meču ubedljivo savladali Bristol Roverse. U poslednjem meču odigranom pre četiri dana na svom terenu su poraženi od Vajkomba sa 3:0.

Lids je veliki favorit na ovom meču iako ni na ovom meču za tim sa "Eland rouda" neće nastupiti dva kapitena Lajam Kuper i Patrik Bamford, koji su jedni od najboljih igrača u ovoj ekipi.

Ove dve ekipe su se poslednji put sastale u sezoni 2019/2020. kada se Lids vratio u Premijer ligu i slavio oba puta protiv današnjeg rivala.

Gosti su već napravili jedno iznenađenje u prethodnoj fazi ovog takmičenja, ali ipak smatramo da u kom god sastavu Lids izađe večeras pred svoje navijače, da su ipak preveliki zalogaj za člana trećeg ranga engleskog fudbala.

NAŠ TIP: 1&0-4 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)