NJUKASL NA ZAPADU ENGLESKE: Svrake ne bi smele da imaju problema protiv Tranmira

M.T.

24. 08. 2022. u 10:15

TIM iz četvrtog ranga engleskog fudbala svakako nije neko ko bi trebalo da bude nepremostiva prepreka za crno-bele.

ЊУКАСЛ НА ЗАПАДУ ЕНГЛЕСКЕ: Свраке не би смеле да имају проблема против Транмира

FOTO:EPA

Samo tri dana posle sjanog meča i remija 3:3 protiv Mančester sitija, Njukasl će putovati na zapad Engleske gde će u drugoj rundi Liga kupa Engleske večeras od 20.45 gostovati ekipi Tranmir roversa koja igra u Ligi 2, odnosno četvrtom rangu engleskog fudbala.

"Svrake" su apasolutni favorit na ovom meču bez obzira što Liga kup ume da priredi iznenađenja, ali Tranmir teško da je tim koji bi mogao da bude nepremostiva prepreka za Njukasl, o čemu uostalom govori i skorašnja forma ove dve ekipe.

Tranmir je do Njukasla stigao posle pobede u prvoj rundi Liga kupa protiv Akringtona posle penal serije koja je završena 12:11 jer je za 90 minuta igre rezultat bio 2:2.

Međutim, to je uz slavlje protiv Žilingema u Ligi 2 i jedina pobeda Tranmira u zvaničnim utakmicama od početka sezone. U četvrtom rangu gde se takmiči današnji domaćin ima samo trijumf i čak četiri poraza, poslednji protiv Njuporta i trenutno zauzima 17. mesto u ligi.

Sa druge strane, navijači Njukasla mogu da budu zadovoljni startom sezone koja je znatno drugačija od prethodnih. "Svrake" su neporažene u prva tri kola Premijer lige pošto su ostvarile pobedu i dva remija, a skor je mogao da bude i bolji da su uspeli da sačuvaju prednost od 3:1 protiv Sitija u prethodnom kolu.

Pošto je Tranmir tim koji je uglavnom tokom svoje istorije igrao niže rangove u engleskom fudbalu, ova dva tima nisu se često sastajala. Do sada su odigrala samo 10 mečeva, a poslednji još 2000. kada je Njukasl obezbedio plasman u polufinale FA kupa pošto je savladao Tranmir u četvrtfinalu sa 3:2. U ukupnom skoru, Njukasl ima sedam pobeda, dok je tri put uspeo da slavi večerašnji domaćin.

Poslednji put je Tranmir uspeo da savlada Njukasl još u aprilu 1992. da bi potom zaređao pet poraza što u ligi što u kupovima.

U svakom slučaju, ovaj meč druge runde Liga kupa ne bi trebalo da donese bilo kakve nedoumice jer je Njukasl apsolutni favorit, tim menadžera Edija Haua bi trebalo da trijumfuje čak i sa kombinovanim sastavom. Sve drugo bi bila prava senzacija.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,5)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!