TRADICIJA NA STRANI IVANJIČANA: Teško gostovanje za "crvene đavole"

N.P.

20. 08. 2022. u 11:48

EKIPA Javora dočekuje Radnički iz Kragujevca u meču 7. kola Super lige Srbije.

ТРАДИЦИЈА НА СТРАНИ ИВАЊИЧАНА: Тешко гостовање за црвене ђаволе

FOTO: N. Paraušić

Domaćin je u sjajnoj formi neporažen je na prethodnih pet utakmica u šampionatu. Fudbaleri Javora su ostvarili tri pobede i dva remija. Izabranici Igora Bondžulića su u prošlom kolu odigrali nerešeno sa Spartakom u Subotici (2:2).

Oba tima prikazala su sjajnu igru, što viđena četiri pogotka to i potvrđuju. Subotičani su dva puta imali prednost, ali su gosti uspevali da izjednače i na kraju svima je otišao po bod. Najbolji strelac i asistent u redovima Ivanjičana je napadač Petar Gigić koji je najzaslužniji za pozitivne rezultate kluba u najvišem rangu srpskog fudbala. Javor trenutno zauzima petu poticiji na tabeli sa 11 bodova uz gol-razliku 10:10.


Kragujevčani nemaju trijumf u poslednje četiri utakmice u šampionatu. Ostvarili su dva poraza i isto toliko remija. Bili su fudbaleri Radničkog 1923 nadomak osvajanja velika tri boda u susretu 6. kola sa očigledno uzdrmanim Čukaričkim, koji se još nije oporavio od poraza u dvomeču sa holandskim Tventeom u kvalifikacijama za Ligu Konferencije. Vodili su Kragujevčani sve do 76. minuta, odnosno sve do trenutka kada je Vladimir Lučić doneo izjednačenje "brđanima" i ispostavilo se, konačnih (1:1). Četa Dejana Joksimovića se trenutno nalazi na 11. mestu u Super ligi Srbije sa šest osvojenih bodova uz gol-razliku 3:5. 

Javor nije izgubio od Radničkog iz Kragujevca na prethodnih osam međusobnih duela između dva kluba, tačnije od 14. marta 2012. godine.

Poslednji put klubovi su se sastali 10. oktobra 2020. godine u šesnaestini finala Kupa Srbije, slavili su Ivanjičani rezultatom 2:1. Dvostruki strelac za domaće bio je Luka Luković  u 7. i 17. minutu dok je utešni pogodak za goste dao Vladimir Ćirović u 71. minutu susreta.

U večerašnjem okršaju na "Gradskom stadionu" kraj Moravice blagu prednost dajemo Javoru. Savetujemo da pokušate sa duplom šansom i maksimum tri gola na utakmici.


NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,72) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a