NAVIJAČI OČEKUJU TRIJUMF! Favorit za promociju još ne zna za pobedu

V.D.

17. 08. 2022. u 12:20

U 4. kolu Čempionšipa večeras od 21 čas na "Hotorns stadionu" videćemo susret Vest Bromvič Albiona i Kardifa

НАВИЈАЧИ ОЧЕКУЈУ ТРИЈУМФ! Фаворит за промоцију још не зна за победу

Foto: Profimedia

Vest Bromvič Albion je još jedan od favorita za promociju kome nije krenulo po planu u Čempionšipu. 

Nakon tri odigrana kola nalaze se na razočaravajućoj 22. poziciji sa svega dva osvojena boda. Iako se nalaze na tako lošoj poziciji mora se uzeti u obzir da su imali izuzetno težak raspored jer su u prva dva kola igrali protiv Votforda i Midlzbroa protiv kojih su odigrali 1:1. 

U trećem kolu su doživeli poraz na gostovanju lideru Blekburn roversima, rezultat na semaforu bio je 2:1.

Nakon desete pozicije prošle sezone popularne "vrećice" žele da odu korak dalje i pokušaju da izbore plasman u elitu gde su poslednji put igrali u sezoni 2020/2021. 

Iskusni menadžer Stiv Brus koji sa klupe predvodi Vest Bromvič je letos doveo nekoliko solidnih pojačanja među kojma se posebno ističe Džon Svift koji je stigao iz Redinga bez obeštećenja a čija se vrednost procenjuje na sedam miliona evra.

Ovaj dvadesetpetogodišnji vezista koji je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Engleske je bio strelac na meču prvog kola protiv Midlzbroa. Pored njega u tim je stigao i Džed Volas iz Milvola koji ima i premijerligaško iskustvo u Vulverhemptonu dok je Okaj Jokuslu turski internacionalac stigao iz redova Selte. Uprava "vrećica" je jedino izdvojila novac za mladog Irca Džejsona Molumbija koji je plaćen Brajtonu milion evra i nastupao je za njihov mladi tim.

Gosti iz prestonice Velsa su dobro započeli sezonu iako im se ne daju velike šanse za promociju. Nakon prošlogodišnje 18. pozicije u prvenstvu sada se nalaze na petoj poziciji sa šest osvojenih bodova. Obe pobede su ostvarili na svom stadionu gde su minimalnim rezultatom savladali favorizovani Norič i Birmingem dok su poraz doživeli na gostovanju Redingu.

Kardif je bio jako aktivan tokom prelaznog roka i doveo mnogo igrača bez obeštećenja a čak i dvojicu iz redova današnjeg rivala. Jedini igrač za koga je plaćeno obeštećenje je dvadesetogodšnji stameni i visoki Kion Etete. Ovaj 198cm visoki napadač stigao je iz Totenhema a prošle sezone je nastupao na pozajmici u Čeltmenu. On je plaćen 600 000 evra.

Ova dva rivala su se do sada sastajali 16 puta u svojoj istoriji. VBA je slavio pet puta, Kardif četiri dok je bez pobednika odigrano čak 7 mečeva.

Smatramo da je Vest Bromvič ipak malo kvalitetniji rival i da će upisati prvi trijumf u ovoj sezoni pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest