NEMA BOLJEG TRENUTKA: Đurgarden u odličnoj formi dočekuje Kiprane

M.T.

17. 08. 2022. u 10:33

VEČERAS od 18.45 na "Tele2 areni" u Stokholmu odigraće se prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu konferencija između domaćeg Đurgardena i APOELA sa Kipra

НЕМА БОЉЕГ ТРЕНУТКА: Ђургарден у одличној форми дочекује Кипране

Foto: Profimedia

Dani kada je kiparski APOEL igrao Ligu šampiona čine se dalekim za klub iz Nikozije koji je će danas od 18.45 gostovati u Švedskoj protiv Đurgardena u plej-ofu kvalifikacija za plasman u najslabije rangirano UEFA takmičenje – Ligu konferencija.

APOEL je navikao na ''bolje'' društvo kada su u pitanju evropska klupska takmičenja pošto je reč o timu koji je četiri puta igrao u grupnoj fazi Lige šampiona, a jednom stigao i do četvrtfinala tog takmičenja, igravši i četiri puta grupnu fazu Lige Evrope.

U kvalifikacijama za Ligu konferencija APOEL je krenuo od drugog kola i može se reći da se namučio. U drugom kolu mu je rival bio bugarski Botev i posle remija u prvom meču, APOEL je na Kipru uspeo da slavi i prođe dalje. Ništa lakše Kipranima nije bilo ni protiv kazahstanskog Kizilzara u trećem kolu. Slavio je APOEL na Kipru da bi u Kazahstanu odigrao samo 0:0 bez obzira što mu je i taj rezultat obezbeđivao prolaz u plej-of.

Interesantno je da je APOEL između dve runde kvalifikacija za Ligu konferencija odlučio da odigra prijateljski meč protiv kiparskog Paralimnija i uspeo je da ga izgubi minimalnim rezultatom. Kada se sve sabere, APOEL putuje u Švedsku na noge Đurgardenu u ne baš sajajnoj formi.

Priča sa Đurgardenom je potpuno drugačija. Švedski klub nema iskustvo igranja grupnih faza UEFA takmičenja osim igranja u Intertoto kupu 1996, a učešća je uglavnom završavao u trećoj rundi kvalifikacija. Doduše, švedski klub je davne sezone 1955/1956. stigao do četvrtfinala tadašnjeg Kupa šampiona u kojem je poražen od škotskog Hibernijana i to je do dana današnjeg najveći uspeh Đurgardena kada su UEFA klupska takmičenja u pitanju.

Kao i obično kada su u pitanju klubovi iz Skandinavije, tokom kvalifikacija za evropska klupska takmičenja su oni u punoj formi pošto im je sezona uveliko u toku. Takav je slučaj i sa Đurgardenom koji je trenutno drugi u švedskom šampionatu sa bodom manje u odnosu na vodeći Haken i nema poraz na poslednjih sedam utakmica.

Oni su u drugom kolu kvalifikacija bili bolji od hrvatske Rijeke u dvomeču pošto su ostvarili obe pobede, da bi u trećem kolu protiv rumunskog Sepsija posao završili sa dve pobede od po 3:1.

Nikada Đurgarden nije igrao protiv APOEL-a, a po trenutnoj formi čini se da prvi put za švedski tim nije mogao da dođe u boljem trenutku.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a