REDINGU NIŠTA NE IDE U PRILOG: Blekburn kao favorit stiže u Berkšir

M.T.

17. 08. 2022. u 10:56

UVEK zanimljiv Čempionšip

РЕДИНГУ НИШТА НЕ ИДЕ У ПРИЛОГ: Блекбурн као фаворит стиже у Беркшир

Profimedia

Prošle sezone je Reding uz mnogo muke na jedvite jade ostao iznad crte i uspeo da izbori opstanak u Čempionšipu, a ni ove sezone nije sve krenulo kako treba za "rojalse" koji će u četvrtom kolu dočekati u Berkširu danas od 21 sat zahuktali Blekburn koji je fantastično otvorio sezonu sa maksimalnim učinkom od tri pobede u prva tri kola.

Menadžer Redinga i nekadašnji odličan igrač Pol Ins predvodiće svoj tim protiv bivšeg tima koji je vodio sa klupe sada već davne 2008. i gde se zadržao svega šest meseci na njoj.

Reding je u sezonu otvorio porazom od Blekpula, da bi navijače obradovala pobeda protiv Kardifa u drugom kolu. Međutim, usledio je poraz u kupu od Stivenidža, a na to se nadovezao i ubedljiv poraz od 4:0 protiv Roterama u trećem kolu. Reding je definitivno ušao u lošu seriju, a Blekburn je svakako stigao u najgorem mogućem trenutku za tim iz Berkšira i daleko je od protivnika koji bi mogao da posluži za podizanje morala posrnuloj ekipi.

Prošle sezone je Blekburn bio drugi tim ispod crte koji je ostao bez mesta u plej-ofu za plaman u Premijer ligu.

Mogli su Roversi i da se nađu u odabranom društvu, ali su tri poraza u poslednjih pet kola sezone bili previše za ozbiljnije ambicije. Ipak, ove sezone oni su ozbiljno rešeni da ponovo budu deo elitnog društva.

Nekadašnji poznati danski fudbaler Jon Dal Tomason postavljen je u junu za menadžera Blekburna i zaslužan je za najbolji start od tri pobede plavo-belih još od sezone 1988/1989, a tu je i pobeda u Liga kupu protiv Harlšula od 4:0. Blekburn je u Čempionšipu savladao Kvins Park Rendžers, Svonsi i Vest Bromvič Albion.

Jedan od najvažnijih igrača na startu sezone u Blekburnu je Ben Brereton Dijaz. Čileanac je na prva tri meča u sezoni postigao dva gola i pokazao da bi mogao da ima sličan učinak kao i prošle sezone kada je postigao 22 gola na 37 mečeva. Bio je to najbolji učinak Čileanca u karijeri i prvi put da je stigao do dvocifrenog broja golova u jednoj sezoni.

Reding i Blekburn su odigrali ukupno 27 mečeva. Reding je ostvario osam pobeda, Blekburn je deset puta slavio i devet mečeva je završeno nerešenim rezultatom. Međutim, na poslednjih deset susreta Reding je uspeo da ostvari šest pobeda, Blekburn dvostruko manje i jedan meč je završen remijem. Ipak, trenutna forma u potpunosti govori u prilog gostima.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!