OKRŠAJ BIVŠIH PREMIJERLIGAŠA: Ko će biti bolji u susretu crveno-belih?

V.D.

17. 08. 2022. u 10:22

VEČERAS od 21 čas očekuje nas meč četvrtog kola engleskog Čempionšipa između Šefild junajteda i Sanderlenda

ОКРШАЈ БИВШИХ ПРЕМИЈЕРЛИГАША: Ко ће бити бољи у сусрету црвено-белих?

Foto: Profimedia

Domaći Šefid junajted je jedan od glavnih kandidata za promociju ove sezone s obzirom da su mu bukmejkeri dali kvotu 10 za osvajanje titule pre početka sezone.

"Oštrice" su prošle sezone zauzele petu poziciju na tabeli i zakazale duel sa Notingem Forestom u polufinalu plej-ofa. "Šumari" su nakon penala slavili u dvomeču a kasnije i u finalu i tako izborili plasman u Premijer ligu nakon pune 23 godine. 

Puleni trenera Hekingbotoma se trenutno nalaze na poziciji broj 13 sa četiri osvojena boda. U prvom kolu poraženi su bili od Votforda minimalnim rezultatom da bi već u sledećem na svom terenu rutinski slavili protiv Milvola sa 2:0. Pre tri dana na gostovanju na "Riversajdu" odigrali su nerešeno sa ekipom Midlzbroa 2:2.

U tim je kao veliko pojačanje iz Malmea stigao reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić u transferu vrednom 4,5 miliona evra. Pored njega na pozajmice su iz Premijerligaških timova stigli Džejms MekAti i Tomas Dojl (Mančester siti), Kiran Klark (Njukasl) i Reda Kadra (Brajton). 

Sa druge strane nekadašnji standardni premijerligaš Sanderlend je prošao trnovit put. Nakon punih 10 godina igranja u Premijer ligi u periodu od 2007. do 2017.godine "crne mačke" su prvo ispale iz elite da bi odmah u narednoj sezoni poslednju poziciju zauzeli i u Čempionšipu i tako ispali u Ligu jedan gde su nakon četiri pune sezone kroz plej-of izborili povratak u drugi rang engleskog fudbala.

Menadžer Alek Nil koji je Sanderlend i uveo u Čempionšip je ozbiljno shvatio ovu sezonu i zajedno sa upravom obezbedio dobra pojačanja kako bi svoju ekipi bar zadržao u ovom rangu.

Iz Totenhema je stigao mladi Džek Klark, štoper Daniel Balard je Arsenalu plaćen 2.3 miliona evra, od Union Berlina je nakon pozajmice otkupljen Leon Dajaku, dok su za dvadesetjednogodišnjeg štopera Vest Hema Ajia Alesea izdvojili 590 000 evra. Na pozajmicu je stigao i Elis Sims iz Evertona koji je za sada najviše pokazao s obzirom da je u tri meča isto toliko puta tresao mreže protivnika.

Sa dva ovosezonska gola se izdvaja i najbolji strelac ekipe iz prošle sezone Škot Ros Stjuart.

Sanderlend je dobro otpočeo novu sezonu. Zabeležili su pobedu u gostima nad Bristol sitijem (3:2) dok su bodove podelili sa Kvins Park Rendžersom i Koventrijem i sa pet osvojenih bodova zauzimaju devetu poziciju.

Poslednji susret ove dve ekipe odigrale su u EFL Kupu 2019. godine kada je Sanderlend slavio minimalnim rezultatom dok su u sezoni 2017/2018 poslednjoj kada su gosti nastupali u Čempionšipu Šefild oba puta slavio.

Smatramo da je Šefild ipak kvalitetniji tim i da je ovo dobra prilika da pred svojim navijačima upišu nova tri boda.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,8)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije