"ŠUMARI" TROŠE KAO BOGATAŠI: Robin Hud se stidi Notingema, ali opstanak je jedini cilj

Novosti online

14. 08. 2022. u 09:50

"ČEKIĆARI" stižu na "Siti graund".

ШУМАРИ ТРОШЕ КАО БОГАТАШИ: Робин Худ се стиди Нотингема, али опстанак је једини циљ

Profimedia

Navijači Notingem foresta konačno su dočekali meč u Premijer ligi na svom stadionu. Na "Siti graund" u okviru drugog kola najjačeg ranga takmičenja u Engleskoj stiže Vest Hem.

Vratili su se "šumari" posle 23 godine u elitu, sa jasnom namerom da iz nje skorije ne ispadne. Predugo je slavni engleski klub tavorio po nižim ligama i ne želi da mu se ponovi post koji je trajao više od dve decenije. Zato je rešio da razbije kasicu, ne baš u stilu lokalnog junaka Robina Huda koji je krao od bogataša da bi pomogao sirotinji...

Upravo se klub iz njegovog rodnog grada ponaša kao imućni plemić, ali u cilju da tokom leta oformi kvalitetan tim, sposoban da sačuva status u najvišem rangu.

U noći između subote i nedelje Notingem je predstavio još dva pojačanja, pa je tako zbirno u letnjem prelaznom roku angažovao 14 novih igrača. Šeik Kujate je iz Kristal palasa došao kao slobodan igrač, dok engleski mediji tvrde da je Nigerijac Emanuel Denis plaćen Votfordu 20.000.00 funti (oko 23.000.000 evra). Tako su "šumari" skupa potrošili oko 118.000.000 evra na obeštećenja.

Više od kluba sa "Siti graunda", koji je u vlasništvu prvog čoveka grčkog Olimpijakosa Evangelosa Marinakisa, potrošili su ovog leta samo Čelsi i Arsenal.

Međutim, gomilu skupih fudbalera treba uigrati, za sada to ne izgleda baš najbolje. U porazu od Njukasla (2:0) na premijeri puleni Stiva Kupera delovali su prilično bezopasno.

Očekivano, Vest Hem je poražen na svom stadiona od Mančester sitija (0:2) na otvaranju takmičarske 2022/23. 

Utakmicu u prestonici Engleske obeležio je Erling Holand, letošnje pojačanje "građana" iz Borusije Dortmund, koji je bio strelac oba pogotka za tim Pepa Gvardiole.

"Čekićari" su angažovali nekoliko interesatnih fudbalera, pre svega u ofanzivi. Iz Sasuola je stigao Đanluka Skamaka, Barnli je prodao Maksvela Kornea londonskom klubu za nešto više od 17.000.000 funti. 

Od Naifa Ažera se očekivalo da komanduje odbranom, ali reprezentativac Marko se povredio, te će novopridošlica iz Rena propustiti nekoliko meseci.

Iskustvo je na strani Vest Hema, ali huk sa tribina biće na strani Notingema. Očekujemo zanimljivu i borbenu utakmicu.

NAŠ TIP: 1-3 (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (kvota 5,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAŠI PREDLOZI: Tip - tiket za petak