DVOBOJ PTICA NA JUGU ENGLESKE: "Galebovi" dočekuju "svrake"

Novosti online

13. 08. 2022. u 09:45

OBE ekipe slavile u prvom kolu.

ДВОБОЈ ПТИЦА НА ЈУГУ ЕНГЛЕСКЕ: Галебови дочекују свраке

Tanjug/AP

Nakon odlične partije na "Old trafordu" i trijumfa nad Mančester junajtedom od 2:1, Brajton želi da nastavi u istom rtimu. Na "Falmer stadionu" u okviru drugog kola Premijer lige stiže Njukasl koji je na otvaranju nove sezone bio bolji od Notingem foresta rezultatom 2:0.

Početak meča na "teatru snova" najavio je kasnija dešavanja. Već u 15. sekundi utakmice Brajton je imao priliku, posle greške odbrane domaćina, Leandro Trosard je oduzeo loptu, ušao u šesnaesterac i iskosa sa desne strane šutirao, srećom po Junajted pored njhivog gola. 

Nastavilo se u istom ritmu, Junajted je igrao prilično nepovezano, "galebovi" sa mnogo vere u sebe, uz visoki presing kad god je to bilo moguće. I takva igra donela im je golove, oba je postigao Paskal Gros, prvi u 30. minutu posle asistencije Velbeka, drugi devet minuta kasnije. 

Nije Ten Hag imao kuda, pa je već u 53. minutu na teren poslao Kristijana Ronalda, umesto neprimetnog Freda. Tačno 15 minuta kasnije Mančester se vratio u igru, posle autogola Mekalistera. Nije imao mnogo raspoloživih aduta na klupi holandski stručnjak, on je drugu izmenu načinio tek u 78. minutu, kad je na teren poslao i Van de Beka umesto Mektominija. 

Nije mu to mnogo pomoglo, iako je Mančester junjated imao prividnu inicijativu, ali ne i ozbiljnije prilike. Brajton se do kraja meča umešno branio za prvo veliko iznenađenje ove sezone u Premijer ligi i trijumf na "Old trafordu".

Fudbaleri Njukasla pobedili su Notingem forest 2:0 na svom terenu u prvom kolu Premijer lige, čime su pokvarili debi "šumara" u elitnom rangu.

Engleski velikan iz kasnih 70-ih vratio se u elitu posle 23. godine i za pobedu u najvišem rangu će izgleda morati još malo da sačeka.

Njukasl je tokom čitavog duela bio bolji tim, pored veće terenske inicijative, domaćin je imao i znatno više šuteva ka golu rivala (23-5), tako da se pitanje pobednika nije ni postavljalo.

Notingem se dobro branio u prvom poluvremenu, naročito se istakao golman Henderson kod pokušaja Vilsona i Žoeiltona, ali nije uspeo da sačuva svoju mrežu u drugom delu igre.

"Svrake" su nakon odmora krenule u potpunu ofanzivu i sa takvim pristupom poveli u 58. minutu preko Šara, da bi konačan rezultat postavio Vilson deset minuta pred kraj susreta. 

Poslednji međusobni duel današnjih rivala završen je rezultatom 2:1 u korist Njukasla.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)