ISTORIJA U MONCI: "Srpski" Torino stiže u goste novajliji

M.T.

13. 08. 2022. u 11:13

VEČERAS od 20.45 biće odigrana istorijska utakmica u Seriji A u kojoj će debitovati domaća Monca

ИСТОРИЈА У МОНЦИ: Српски Торино стиже у госте новајлији

Foto: Profimedia

Monca je oduvek bila poznata po "Velikoj nagradi Italije" u Formuli 1, ali oduvek je tu bio i fudbalski klub koji će ove sezone prvi put u svojoj skoro 110 godina dugoj istoriji zaigrati u elitnom rangu italijanskog fudbala – Seriji A.

Na premijeri pred svojim navijačima u prvoligaškom društvu Monca će danas od 20.45 dočekati Torino u čijim je redovima srpska trojka – kapiten Saša Lukić, golman Vanja Milinković-Savić i Nemanja Radonjić.

Monca je rekorder kao klub koji je 40 godina igrao Seriju B, a da nije uspeo da se izbori za plasman u viši rang, ali se sve promenilo onog trenutka kada je nekadašnji vlasnik Milana Silvio Berluskoni odlučio da se pozabavi klubom sa severa Italije zajedno sa svojim saradnikom i takođe nekadašnjim funkcionerom "rosonera" Adrijanom Galijanijem.

Rezultat je istorijski plasman Monce u Seriju A, ali je sada pred klubom iz Lombardije teži posao, kako ostati u elitnom društvu.

Mnogo zvučnih imena se povezivalo sa dolaskom u Moncu kao pojačanja, ali je na kraju sve bilo mnogo manje bučno, ali ne i nekvalitetno što se tiče dolazaka u klub. Iz Intera je stigla trojka Mikele Di Gregorijo, Andrea Ranokija i Stefano Sensi, Mateo Pesina iz Atalante, Andrea Petanja iz Napolija, kao i Marlon iz Šahtjora.

Tu je i nekoliko iskusnijih igrača pristiglih iz klubova iz Serije B, i ostaje da se vidi hoće li trener Đovani Stropa uspeti da sve to uklopi za izazove igranja u Seriji A, a meč protiv Torina propustiće zbog kartona vezista Hoze Mačin.

Era Andree Belotija u Torinu je završena i "bikovi" će nastaviti bez njega. Srpski reprezentativac Saša Lukić dobio je kapitensku traku u šestoj sezoni koju će početi u klubu sa severozapada Italije. Prošla sezone je bila bila prelomna za Vanju Milinković-Savića koji se ustalio na golu Bikova i postao standardni čuvar mreže. Među pojačanjima ovog leta je i Nemanja Radonjić koji je stigao iz Marseja na šestomesečnu pozajmicu posle čega je Torino u obavezi da ga otkupi. Radonjić je već postigao i gol u prvoj zvaničnloj utakmici Torina, u pobedi od 2:0 protiv Palerma u Kupu Italije.

"Bikovi" su ostali bez štopera Bremera koji je otišao u redove najvećeg rivala Juventusa za 41 milion evra, Beloti je otišao bez obeštećenja, dok je Tomas Rinkon kao slobodan igrač pojačao Sampdoriju. Torino je deo zarađenog novca uložio u pojačanja pa je za 8,5 miliona evra stigao Samuele Riči iz Empolija, Pjetro Pelegri je Monaku plaćen četiri miliona evra, a na pozajmice iz Vest Hema, Atalante i Intera su stigli Nikola Vlašić, Aleksej Mirančuk i Valentino Lazaro.

Prošle sezone Torino je bio u zlatnoj sredini, na 10. mestu Serije A, ali nema sumnje da bi "bikovi" želeli da se domognu i plasmana u evropska takmičenja. Oni će protiv Monce biti lišeni pomoći Alesandra Bonđorna zbog kartona i Davida Zime koji se povredio u kupu protiv Palerma.

Monca i Torino će odigrati i prvi susret u Seriji A, dok su odigrali sedam mečeva u Seriji B. Domaćin nikada nije uspeo da savlada današnjeg rivala koji je pobedio u četiri utakmice dok su dve završene remijem. Doduše poslednji zvanični meč ova dva tima odigran je pre 21 godinu.

NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere