SVETSKI ŠAMPION STIŽE U BEČ: Arnautović i Austrija čerupaju "galske petlove"

Novosti online

10. 06. 2022. u 09:09

TREĆE kolo grupe "A1" donosi nam duel između Francuske i popularnih "jodlera".

СВЕТСКИ ШАМПИОН СТИЖЕ У БЕЧ: Арнаутовић и Аустрија черупају галске петлове

Foto: Profimedia

Selekcija Austrije odlično je započela novi ciklus Lige nacija. "Jodleri" su savladali Hrvatsku u Osijeku sa 3:0, a onda je usledio "hladan tuš" i povratak u realnost. Danska je slavila na "Ernst Hapel" stadionu rezultatom 2:1. Sada na pomenuto bečko zdanje stiže aktuelni šampion planete i osvajač prvog trofeja u takmičenju Francuska.

Austrija je razočarala svoje navijače u meču sa Danskom. Utakmica u Beču kasnila je sat i po zbog nestanka struje u delu grada u kome se nalazi i stadionu. Na žalost domaćina, posle mraka usledilo je rezultatsko pomračenje. 

Vodeći gol na meču viđen je u 28. minutu. Strelac za goste bio je fudbaler Totenhema Pjer Emil Hojberg.

U drugom poluvremenu novi selektor Austrije Ralf Rangnik na teren je poslao iskusnog Marka Arnautovića i upravo je on u 67. minutu pomogao Šlageru da izjednači rezultat.

Austrijanac srpskog porekla je sedam minuta nakon asistencije imao veliku priliku da postigne gol i donese preokret svojoj selekciji. Uspeo je da u trku zaobiđe golmana Šmajhela, ali nije imao sreće da zatrese mrežu Danaca, lopta je pogodila stativu.

Kazna je stigla u 82. minutu. Sjajna akcija Jensa Strigera Larsena i još lepši pogodak za konačnih - 1:2.

"Galski petlovi" još jednom su ostali kratkih rukava. Aktuelni vladar planete remizirao je na "Poljudu" sa Hrvatskom 1:1.

Francuska je do prednosti stigla u 52. minutu preko Adrijana Rabioa. 

Imali su gosti preko Grizmana veliku šansu da u 76. minutu dođu do drugog gola, ali je Livaković uspeo da izađe kao pobednik iz situacije jedan na jedan.

Kazna je usledila u 82. minutu, Andrej Kramarić je oboren u šesnaestercu Francuske, italijanski sudija Marko Gvida je pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je upravo Kramarić - 1:1.

Prethodni međusobni duel nadašnji rivali odigrali su davne 2009. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, slavila je Francuska sa 3:1. Golove za pobednika postigli su Karim Benzema, Tjeri Anri i Andre Pjer Žinjak. Za poraženi sastav u listu strelaca se upisao Mark Janko.

Domaćin ima veliki motiv na večerašnjem susretu, uzeti "skalp" najboljoj reprezentaciji sveta nije mala stvar, ali kvalitet je na strani popularnih "trikolora".

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,8)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)