ZANIMLJIVO U LISABONU: Portugalija pokazuje Srbiji kako sa Švajcarskom

Novosti online

05. 06. 2022. u 10:36

NASTAVLjA se pakleni ritam u Ligi nacija.

ЗАНИМЉИВО У ЛИСАБОНУ: Португалија показује Србији како са Швајцарском

FOTO: AP/Tanjug

Grupa "A2" prve divizije Lige nacija počela je utakmicama Češka - Švajcarska i Španija - Portugalija. U prvoj je domaćin slavio 2:1 i ukazao reprezentativcima Srbije na pojedine slabosti u igri selekcije koja će im biti rival na Svetskom prvenstvu u Kataru. U drugoj je komšijski duel završen remijem 1:1.

Večeras Portugalija želi da stigne do prvog trijumfa u novom izdanju Lige nacija. Popularni "navigatori" dočekuju na u Lisabonu selekciju Švajcarske.

Španija je ostavila bolji utisak, ali i igrala od starta u jačem sastavu. Portugalci su počeli bez Kristijana Ronalda, Rikarda Orte i Gonzala Guedesa, a napad su predvodili Andre Silva, Otavio i Rafael Leao. Tek ulaskom pomenute trojke gosti su uspeli da učine nešto konkretno i pogotkom Orte - napadača Brage, delom u vlasništvu Malage zbog čega se trenutno dva kluba raspravljaju oko njegovog potencijalnog transfera u Benfiku - stgili do izjednačenja. Bilo je to u 82. minutu nakon akcije Guedesa i Kansela po desnoj strani.

Prethodno su domaćini meča igranog u Sevilji vodili od 25. minuta, kada je Alvaro Morata realizovao kontranapad na asistenciju Pabla Sarabije, kog je majstorski uposlio supertalentovani vezista Barselone Gavi.

Mogli su Španci posle izjednačenja i do pobede, ali je Đordi Alba propustio odličnu priliku u 86. minutu. Glavom je šutirao pored gola nakon odbrane Dioga Koste.

stovremeno su Česi uspešno kažnjavali greške gostiju, ali su Švajcarci uprkos slaboj igri u odbrani pokazali i potencijal u napadu. Imali su više šuteva (7/13 prema 3/9), ali su domaćini bili konkretniji.

U 11. minutu se Jan Kušta dobro snašao na očajnu reakciju švajcarskih reprezentativaca posle ubačene lopte iz auta. Poput čunjeva bili su statični Elvedi, Šar i Vidmer, a ništa bolje Šar i Vidmer, ovaj put i Froler, u 58. minutu kad je lopta posle centaršuta Jakuba Jankta pogodila u leđa Đibrila Soa. Iako je lopta dugo putovala i pala u peterac, defanzivci Švajcarske bili su zatečeni. Kao i golman Jan Zomer.

Slabo su se pokazali i odbrambeni igrači Češke u 44. minutu, kada su posle lepe akcije rivala po levoj strani mogli da otklone opasnost, ali su se spetljali i dozvolili Noi Okaforu da donese izjednačenje. Nedovoljno, ipak, za bod Švajcarske na startu još jednog ciklusa Lige nacija.

Kada idete na noge Portugaliji, bez obzira kako se zovete, jasno je ko je favorit. Ipak, čuda su moguća, a to je pokazala reprezentacija Srbije.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri