BORBA ZA LIGU ŠAMPIONA: Marselju na noge stiže "mina"

Novosti online

21. 05. 2022. u 10:58

MOMCI Horhea Sampaolija će biti sami krivi ako propuste vicešampionsku poziciju i zagarantovan fudbal u grupnoj fazi elitnog takmičenja sledeće sezone.

БОРБА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Марсељу на ноге стиже мина

Profimedia

Pari Sen Žermen je već osvojio titulu, ali velika trka za osvajanje mesta u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencije je dostigla tačku usijanja. Poslednje kolo šampionata Francuske može da odluči mnogo toga, jer Marselj čeka težak meč sa Strazburom, zahuktali Monako bi trebalo da se obračuna sa Lensom, dok su Bordo, Sent Etijen i Mec bore za poslednje mesto u plej-autu.

Posle tri negativna rezultata – obe utakmice protiv Fajenorda u Ligi konferencije i poraz kod kuće od Liona u ligi – OM je uspeo da preokrene situaciju i vrati se na pobednički put u gostima Lorijanu. Na taj način četa Horhea Sampaolija poručila je Renu i Monaku, direktnim konkurentima za drugo mesto, da ipak nije ostao bez daha i vere.

Međutim, usledio je "hladan tuš", upravo je Ren rutinski savladao klub iz lučkog grada i uneo dramu u borbu za drugo i treće mesto. Sada Olimpik prosto mora da savlada Strazbur ukoliko želi plasman na evroscenu. Posao neće biti lak pošto i gosti imaju razloga za borbu, njima je na talonu Liga Konferencija.

Momci Horhea Sampaolija će biti sami krivi ako propuste vicešampionsku poziciju i zagarantovan fudbal u grupnoj fazi UEFA Lige šampiona sledeće sezone, jer su imali sudbinu u svojim rukama sa 180 minuta do kraja kampanje. Zbog poraza od Rena Paje i društvo moraju da osluškuju rezultat sa meča Lens-Monako.

Što se Strazbura tiče, njihova sezona je jednostavno uspešna. Navijači i uprava kluba prezadovoljni su partijama izabranika Žulijana Stefana, a plasman u kontinentalno takmičenje predstavljalo bi zasluženu nagradu.

Jedan fudbaler posebno se istakao u "plavo-belom" dresu - Ludovik Ažork. Visoki napadač igra fudbal života, upisao je 12 golova uz 8 asistencija, najbolji je strelac i "paker" ekipe.

Velika važnost meča može da utiče na samu utakmicu, ipak, na Velodromu pred vatrenima navijačima Olimpik je favorit i protiv daleko kvalitetnijih timova.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)