VELIKO FINALE: Srbin ruši sve pred sobom!

M.M.

21. 05. 2022. u 09:41 >> 14:31

KOŠARKAŠI Anadolu Efesa i Real Madrida boriće se za pehar namenjen šampionu stagog kontinenta!

ВЕЛИКО ФИНАЛЕ: Србин руши све пред собом!

FOTO: M. Vukadinović

Ostali su samo najbolji, dve ekipe koje tokom sezone nisu pokazivale konstantnost, ali kao pravi šampioni, podizali formu kada je bilo najpotrebnije i dogurali do borbe za trofej.

Da li će Anadolu Efes odbraniti titulu ili će se Real Madrid popeti na krov Evrope po 11 put u svojoj istoriji.

Obe ekipe su u polufinalnim mečevima imale težak zadatak.

Izabranici Ergina Atamana su dobro počeli meč, ali protivnik je igrao sjajno u prvom poluvremenu, sve vreme smo gledali rezultatski egal, Pirejci su se u jednom trenutku odlepili na +7, ali to je bilo kratkog daha.

Nakon prvih 20 minuta na odmor se otišlo sa +1 za pulene Jorgosa Barcokasa.

U prvom poluvremenu najveći doprinos je dao Šejn Larkin, Amerikanac je ubacio 16 poena i maestralnim potezima održavao svoj tim u životu.

Drugi period nam režira pravu dramu, aktuelni šampin brzo odlazi na +11, ali crveno-beli nekako na kraju četvrtine stižu na samo -3.

Foto Profimedia

U četvrtom kvartalu smo videli pravi "rat", za 10 minuta ukupno je palo 22 poena, pritisak je učinio svoje.

Srpski reprezentativac Vasilije Micić u završnici promašuje dva bacanja, delovalo je kao da momentum prelazi na stranu grčkog predstavnika, tako je i bilo, Pirejci su ušli u potpuni egal.

Ali šta se dešava? 19 sekundi do kraja lopta je u rukama Vase koji pokazuje neverovatnu hladnokrvnost i šutem za tri poena rešava pitanje pobednika.

Sa druge strane "kraljevi" su u takođe neizvesnoj utakmici savladali Barselonu, Fabijen Kozer i Serhio Ljulj su još jednom dokazali da su stvoreni za velika dela, nisu se plašili odgovornosti i ta hrabrost ih je dovela do velikog finala.

Foto Tanjug

Efes bez dileme ima najkvalitetnije individualce u Evropi, kao što smo juče videli, to su igrači koji jednim potezom mogu rešiti utakmicu, tandem Micić-Larkin je neverovatan, retkost je videti da među takvim majstorima vlada takva hemija bez imalo sujete.

Madriđani su takođe pokazali da ih nikada ne treba otpisivati, prebrodili su veliku krizu tokom sezone i nikada nisu izgledali motivisanije.

Teško je prognozirati pobednika, ali daćemo blagu prednost Efesu.

Verujemo da se šampion starog kontinenta ove godine neće promeniti.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?