FINALE KUPA ŠKOTSKE: Redžers ima priliku za utehu

Novosti online

21. 05. 2022. u 08:46

U Andaluziji je propuštena istorijska prilika, igrači su i dalje pod utiskom, a to može predstaljati najveći problem.

ФИНАЛЕ КУПА ШКОТСКЕ: Реџерс има прилику за утеху

FOTO: Tanjug/AP

Istrošeni Glazgov Rendžers nakon poraza od Ajntrahta u finalu Lige Evrope ima priliku za utehu. Naime, popularni "Policajci" od 16 časova izlaze na megdan Hartsu u finalu Kupa Škotske.

Trener fudbalera ostrvskog giganta Đovani Van Bronkhorst istakao je da njegova ekipa nije imala sreće u Sevilji na stadionu "Ramon Sančez Pishuan".

- Penali su lutrija, a mi nismo imali sreće. Nemam šta da zamerim svojim igračima. Uvek ćete imati sećanje na izgubljeno finale, i ono će mnogo boleti. Znam taj osećaj, izgubio sam finale Svetskog prvenstva - rekao je Holanđanin, pa potom prokomentarisao naredni meč, finale Kupa Škotske, koji njegov tim igra protiv Hartsa.

- Posle toga moramo da nastavimo dalje. U subotu nas čeka važan meč, a sledeće sezone moramo da počnemo sve iz početka. Neće biti lako pripremiti ekipu. Dosta smo istrošeni i razočarani, a sada imamo samo jedan dan da se pripremimo - zaključio je Van Bronkhorst.

Nema sumnje da je nekadašnji fudbaler Barselona i Arsenala dao sve od sebe da ekipu pripremi na najbolji mogući način. Ipak, u Andaluziji je propuštena istorijska prilika, igrači su i dalje pod utiskom, a to može predstaljati najveći problem.

Fudbaleri Hartsa uspeli su posle velike borbe, pravog rovovskog rata na terenu, da izbore plasman u finale Kupa Škotske pobednom nad Hibernijanom.

Harts je već posle dvadesetak minuta igre vodio sa 2:0, a strelci su bili Elis Sims i Stefan Kinsli. Kada je delovalo da "srca" idu ka sigurnom trijumfu, Hibernijan je smanjio na 1:2. U 22. minutu, mrežu je zatresao je Kris Kaden.

Na kraju prvog poluvremena, a pokazalo se i na kraju meča, na semaforu je ostalo da piše 2:1, iako je vođena velika borba za svaku loptu, za svaki pedalj terene.

Uprkos "svežoj rani" iz Sevilje, Rednžers je veliki favorti za osvajanje trofeja.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a