MEČ LOPTA ZA LAMPARDA: Jedina opcija za "karamele" je pobeda!

Novosti online

19. 05. 2022. u 09:53

EKIPA Evertona dočekaće Kristal Palas u zaostalom meču 33. kola Premijer lige.

МЕЧ ЛОПТА ЗА ЛАМПАРДА: Једина опција за карамеле је победа!

FOTO: AP

Poslednji meč nedavno završenog 37. kola engleske Premijer lige koji se igrao u nedelju doneo je uzbudljiv duel na "Gudisonu" – Brentford je kao gost posle preokreta sa rezultatom 3:2 (1:2) savladao Everton i "karamele" ostavio u strepnji pred finiš šampionata. Da stvar bude gora, ekipa Frenka Lamparda meč je završila sa devetoricom fudbalera.

Sve je počelo onako kako su navijači Evertona želeli – Dominik Kalvert-Luin je u desetom minutu pogodio posle asistencije Rišarlisona za vođstvo. Bio je to prvi gol za engleskog napadača još od avgusta – mnogo utakmica propustio je zbog povrede u tom periodu.

Ipak, osam minuta kasnije "kola kreću nizbrdo" – Everton ostaje bez 19-godišnjeg defanzivca Džereda Brentvejta, koji je dobio direktan crveni karton zbog oštrog prekršaja. U 37. minutu Brentford dolazi do izjednačenja – autogol je postigao Šejmus Kolmen.

Međutim, domaćin na poluvreme odlazi sa prednošću 2:1 – Rišarlison je iskoristio penal u sudijskoj nadoknadi vremena u prvom periodu.

U drugom poluvremenu "pčele" dolaze do munjevitog preokreta, u 62. minutu Joane Visa trese mrežu glavom posle odličnog kornera Kristijana Eriksena, a samo dva minuta posle toga takođe glavom gol za goste postiže Riko Henri.

Everton je duel završio sa devetoricom igrača jer je u 88. minutu direktan crveni karton zbog oštrog starta dobio Venecuelanac Salomon Rondon, koji je u igru ušao tek četiri minuta pre toga.

U finišu prvenstva situacija u vezi sa borbom za opstanak je sledeća – Everton ima 36 bodova, Lids 35, a Barnli 34. Treba naglasiti da Everton i Barnli imaju da odigraju još dve utakmice do kraja šampionata, a Lids samo jednu.

"Karamele" drže sve u svojim rukama pred meč sa Kristal Palasom koji na "Gudison" stiže rasterećen. Treba očekivati da će trener londonskog kluba šansu pružiti fudbalerima koji su bili u drugom planu. Upravo zbog toga naša prognoza je trijumf Evertona.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,8)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)