SVEČANO OTVORENA ŠKOLA U KUZMINU: Humanitarna organizacija na čelu sa Arno Gujonom renovirala obrazovnu ustanovu kod Kosova Polja

D.Z.

21. 05. 2021. u 23:44

FRANCUSKA humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" na čelu sa Arno Gujonom, svečano je otvorila u saradnji sa Eparhijom raško-prizenskom, nedavno renoviranu zgradu OŠ "Aca Marović" u selu Kuzmin kod Kosova Polja.

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ШКОЛА У КУЗМИНУ: Хуманитарна организација на челу са Арно Гујоном реновирала образовну установу код Косова Поља

Foto: D.Z.

Zgrada škole u Kuzminu je jedan od tri renovirana objekta u čiju zajedničku obnovu je ove godine uloženo ukupno 106 000€. Svečanom činu otvaranja ove 65 godina stare školske ustanove prisustvovali su predstavnici francuske humanitarne kancelarije u Gračanici Milovan Simijonović, otac Srđan Stanković i direktor škole Snežana Stojković.

Iako mu je već dve godine zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, predsednik Solidarnosti za Kosovo Arno Gujon, zajedno sa svojim saradnicima i donatorima,  sa velikim uspehom nastavlja da pruža pomoć i podršku srpskom stanovništvu u južnoj pokrajini.

Foto: D.Z.

 

-Veoma sam srećan što smo uradili još jednu veliku stvar. Napraviti od trošne i stare škole koju pohađa 85 srpskih učenika od prvog do osmog razreda, jednu modernu obrazovnu ustanovu u kojoj će naši đaci imati dobre uslove za rad, za nas je veliki poduhvat. Obimni radovi na renoviranje školske zgrade obuhvatili su zamenu dotrajalih podova, postavljanje nove stolarije, kao i uređenje dodatnih prostorija i toaleta. Deci će sada u školi biti toplo i lepo što će ih sigurno motivisati da budu još bolji đaci. 

Foto: D.Z.

 

Za nas je važno da renoviramo škole zato što smatramo da je znanje ono što je najpotrebnije deci, znanje niko ne može da im oduzme i znanjem će deca postati odrasle, odgovorne osobe. Njihova zahvalnost nam je najveća nagrada i satisfakcija da nastavimo sa projektima obnove škola u budućnosti.“ – kazao je Arno Gujon, osnivač i direktor francuske NVO „Solidarnsot za Kosovo“.

Gujon i njegova “Solidarnost za Kosovo” već 17 godina organizuju čitav niz humanitarnih akcija na KiM-u.

Posebno pažnju usmeravaju na obrazovanje, vaspitavanje i razvoj dece kao i na ekonomsko osnaživanje Srba u enklavama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a