VRANJE, BUJANOVAC I LEBANE: „Kućice solidarnosti“ u tri opštine na jugu Srbije

J.S.

21. 05. 2021. u 16:19

GRAĐANSKE inicijative, u saradnji sa mladima i rukovodstvom Vranja, Bujanovca i Lebana, 24. i 25. maja postaviće tri „Kućice solidarnosti“ u koje će svako ko ima i želi moći da ostavi neki prehrambeni proizvod, a da svako kome je hrana potrebna, iz kućice uzme ono što mu treba.

ВРАЊЕ, БУЈАНОВАЦ И ЛЕБАНЕ: „Кућице солидарности“ у три општине на југу Србије

Foto: Novosti

Kućice će biti otvorene  24. maja u Lebanu ispred Centra za socijalni rad, istog dana u Bujanovcu u Gradskom parku i 25. maja u dvorištu Doma učenika srednjih škola u Vranju.

Vranje, Lebane i Bujanovac dobijaju „Kućice solidarnosti“ po ugledu na neke zemlje koje na ovaj način pokušavaju da pomognu svojim građanima koji često nemaju mogućnost da sebi i svojim porodicama obezbede hranu, kao jednu od najosnovnijih potreba za život.

Kućice su izradili stolari iz radionice „Kutak art“ iz Vranja, a farbali su ih mladi iz sva tri mesta - prepoznaćete ih po žutoj boji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja