PODRŠKA PROJEKTIMA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE U VOJVODINI: Ugovori vredni 50 miliona dinara

Z. Grumić

21. 05. 2021. u 16:22

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima 12 lokalnih samouprava u Vojvodini ugovore za finansiranje i sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekte upravljanja komunalnim otpadnim vodama, vredne ukupno 50 miliona dinara.

ПОДРШКА ПРОЈЕКТИМА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У ВОЈВОДИНИ: Уговори вредни 50 милиона динара

FOTO: Pres služba pokrajinske vlade

Kako je navedeno u saopštenju, reč je o izgradnji sistema za tretman komunalnih otpadnih voda, prečistačima tih voda i potrebnoj infrastrukturi, kao i o kanalizacionoj mreži i pratećoj opremi.

- Planiramo da u toku ove i naredne godine povučemo i dodatna finansijska sredstva u iznosu od 1,2 milijarde dinara kada je reč o drugim aspektima zaštite životne sredine. Najpre u uspostavljanju standarda više energetske efikasnosti i zameni postrojenja na čvrsta goriva u javnim objektima na teritoriji Vojvodine – rekao je Mirović.

On je podsetio da je na inicijativu Pokrajinske vlade Skupština AP Vojvodine usvojila Deklaraciju o zaštiti životne sredine kao krovni dokument kako bi ta oblast bila u prvom planu.

Ugovore za izradu projektno-tehničke dokumentacije dobili su gradovi Zrenjanin, Vršac i Kikinda i opštine Kovin, Odžaci, Bečej, Pećinci, Žitište, Bačka Topola, Irig, Bački Petrovac i Temerin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)