POMOĆ VIŠEČLANIM PORODICAMA: Zečevići prvi u Zrenjaninu sa karticom "Cena minus, za plus 3" (FOTO)

B. GRUJIĆ

15. 05. 2021. u 18:25

POVODOM Međunarodnog dana porodice gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, organizovan je prijem za višečlanu zrenjaninski porodicu Zečević, kojem je prisuatvovao i Radoš Pejović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

ПОМОЋ ВИШЕЧЛАНИМ ПОРОДИЦАМА: Зечевићи први у Зрењанину са картицом Цена минус, за плус 3 (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Porodica Zečević je prva ostvarila pravo na Ponosnu karticu „Cena minus za 3+", u saradnji sa Pokretom za decu tri plus iz Čačka, čime će ostvariti popuste prilikom kupovine raznih artikala.

- Istraživanja pokazuju da je Zrenjanin manji svake godine za oko hiljadu stanovnika i da u toj proceni nije problem njihov odlazak, već što na svet ne dolazi više beba i upravo zbog toga smo se, prvi u Vojvodini priključili i podržali Pokret za decu „Tri plus" jer želimo da nas ima više, da promenimo tu negativnu statistiku - istakao je gradonačelnik Zrenjanina.

On je napomenuo da je za mere lokalne populacione politike ove godine grad namenio 180 miliona dinara, a podršku roditeljima i deci pruža čim se beba rodi i to po 50 hiljada dinara za svako prvo novorođeno dete i 35 hiljada za drugo i treće dete, uz posebna sredstva za vantelesnu oplodnju i konstantnim poboljšavanjem uslova za boravak u jednom od 20 gradskih vrtića.

- Za dobro funkcionisanje najvažnija je organizacija, možda se bolje snalazim nego neko sa jednim ili dvoje dece, jednostavno to ide, međusobno se podžavamo, svako ima svoja zaduženja - naglasila je Marija Zečević, uz napomenu da će joj brojni popusti sa kartice, itekako mnogo značiti za kućni budžet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati