IMUNIZACIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Revakcinisano 27, 5 odsto građana

V.Ć.

12. 05. 2021. u 20:56

OD početka imunizacije, na području Pirotskog okruga vakcinisano je 25.474 osoba, a obe vakcine primilo jer njih 19.429. Obuhvat punoletnih građana prvom vakcinom je 36 odsto, a revakcinisanih 27,5 odsto u odnosu na broj stanovnika okruga.

ИМУНИЗАЦИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Ревакцинисано 27, 5 одсто грађана

Foto: V.Ć.

 Prema podacima pirotskog ZZJZ, najveći odziv registrovan je u Pirotu, zatim u Beloj Palanci, pa Dimitrovgradu i konačno u Babušnici.

Danas do 14 časova registrovano je još 18 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovida 19, a na testiranje je poslato 22 sumnjivih uzorka. U kovid ambulanti urađeno je 134 pregleda, mera kućne ili bolničke izolacije naložena je za 30, a ukinuta za 23 osobe. Na kovid odeljenju pirotske Opšte bolnice trenutno se leči 17 pacijenata, među kojima je i jedan iz Knjaževca.

 Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu je i dalje  nepovoljna sa tendencijom da pređe u nesigurnu. Neophodno je ,da doslednim sprovođenjem propisanih mera i masovnom vakcinacijom situaciju držimo pod kontrolom-poručuju građanima okruga, lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ.

                                                                                                                       

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)