PREDSEDNICA OPŠTINE TRGOVIŠTE MILJANA ZLATKOVIĆ: "Osnaživanje zdravstvenog sistema prioritet svih prioriteta"

J. S.

11. 05. 2021. u 11:33

MINISTARSTVO zdravlja i lokalna samouprava zajedničkim snagama od početka pandemije gotovo svakodnevno rade na osnaživanju opštinskog zdravstvenog sistema.

ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ МИЉАНА ЗЛАТКОВИЋ: Оснаживање здравственог система приоритет свих приоритета

Foto: J.S.

Od uniformi do savremene aparature, zdravstveni sistem je osnaživan sve u cilju pružanja podrške lekarima, radi pružanja kvalitetnije primarne zdravstven zaštite pacijentima iz ovog kraja.

- Ministarstvo je doniralo našem Domu zdravlja novi skener, da bi opština odmah pomogla kupovinom štampača za njega. Dobili smo i novi ultrazvuk. Nedavno smo kupili i aparat za utvrđivanje d dimera, analize koja je neophodna u lečenju kovida – kaže  predsednici opštine Trgovište gospođa Miljana Zlatković.

Ona dodaje da je opština u svakom trenutku iz skromnog budžeta prateći potrebe zdavstvenog sistema izdvajala značajnu sumu novca za potrebe Doma zdravlja u kome radi 13 lekara, koji su uspeli da ne zanemarujući druge pacijente obuku skafandere i krenu borbu sa kovidom.

Foto: J.S.

- Sada smo uspeli da obezbedimo beskontakte toplomere kao i oksimetre za svakog lekara., kao i pumpe za dezinfekciju sanitetskih vozila. To je oprema koja nije bila uobičajena u Domovima zdravlja ali je pandemija nametnula potrebu i mi smo uspeli da ispratimo zahteve naših lekara jer nam je zdravlje naših sugrađana prioritet svih prioriteta – Kaže Miljana Zlatković.

Samo od početka ove godine oko milion dinara je izdvojene za potrebe jačanja zdravstvenog sistema. U ovoj opštini koja broji oko 5000 stanovnika od početka pandemije registrovano je 548 obolelih od koronavirusa. Devet ljudi izgubilo je bitku sa kovidom. Proces imunizacije odvija se dobro pa je do ovog trenutka vakcinisano čak 1876 meštana ovog kraja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a