NASTAVLJENA IMUNIZACIJA: U Kikindi dato 30.00 doza vakcina, obe dobilo nešto više od 13.100 građana

R.Š.

05. 05. 2021. u 15:42

U PONEDELjAK je nastavljena imunizacija građana Kikinde, pa je na vakcinalnom punktu pre podne data i 30.000-ta doza vakcine, saopšteno je iz Doma zdravlja.

НАСТАВЉЕНА ИМУНИЗАЦИЈА: У Кикинди дато 30.00 доза вакцина, обе добило нешто више од 13.100 грађана

Foto: R.Š.

Do sada je vakcinu primilo 16.731 građana, a dve doze dobilo 13.102 osoba. Lokalna samouprava pomaže meštanima sela, koji žele da se vakcinišu, da organizovano dođu u grad gde se nalazi punkt za primanje cepiva.

Mogućnost da se vakcinišu stanovnici devet sela imali sui u svojim mestima, jer su medicinske ekipe izlazile na teren, a sada je organizovan autobuski prevoz sa sela do grada radi primanja vakcine, kao i povratak kući.

U četvrtak, 6. maja, prevoz će moći da iskoriste meštani Bašaida i Banatske Topole, po koje će autobus doći u 8:20, odnosno 8:30 sati. Građani treba da čekaju na registrovanim stajalištima, a nakon vakcinacije zajednički će se vratiti kući, takođe autobusom.

Na raspolaganju su i dalje „Astra Zeneka“, „Fajzer“, „Sputnjik V“ i „Sinofarm“ vakcine. U Kikindi je aktivno 506 slučajave kovida 19, što je isti broj kao i prethodne nedelja, ali je u ambulantama nešto manje pacijenata sa simptomima, pa je privremeno zatvorena kovid ambulanta u Mikronaselju, dok ona u Svetosavskoj ulici radi od 7 do 20 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba