NEUMORNE TOKOM PRAZNIKA: Članice humanitarnog udruženja "Kolo" obradovale dežurne službe u Kruševcu

Tanjug

04. 05. 2021. u 12:19

SVA Vaskršnja jaja koja su ofarbana i ukrašena u okviru originalne Ekološke radionice Kola srpskih sestara u Kruševcu, podelile su tokom praznika neumorne članice ove organizacije.

НЕУМОРНЕ ТОКОМ ПРАЗНИКА: Чланице хуманитарног удружења Коло обрадовале дежурне службе у Крушевцу

Foto:Kolo

Neobično oslikana prirodnim bojama, lukovinom,crvenim kupusom, koprivom, kurkumom, alevom paprikom, Varskšnja jaja poklonjena su dežurnim čuvarima Kruševca: Hitnoj pomoći, Urgentnom centru Opšte bolnice, Kovid ambulanti, Dečijem disnazeru Doma udravlja, Vatrogasno-spasilačkoj jedinici.

Pokloni koje su oslikali najmlaži članovi Kola stigli su i do Doma za decu Jefimija, a zahvaljujući donacijama sestrinstva prikupljeno je dovoljno jaja da se očuva tradicija Vasrkšnjeg darivanja.

I uoči najradosnijeg hrišćanskog prznika, članice Kola srpskih sestara imale su niz humanitarnih aktivnosti: žiteljima romskog naselja Panjevac darivani su pakete odeće, obuća i igračaka, Gerontološkom centru-po tradiciji, sveža jaja, higijenska sredstva i odeća, dok je pakete prehrambenih namirnica i po karton svežih jaja dobilo 15 višečlanih porodica i samačkih domaćinstava u Kruševcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati