RENOVIRANE SALE KULTURNOG CENTRA: Uspešan zajednički projekat Kikinde i Zapadnog univerziteta iz Temišvara

R. Š.

26. 04. 2021. u 21:41

DVE sale, baletska i velika Kulturnog centra Kikinda renovirane su zahvaljujući projektu Grada Kikinde i Zapadnog univerziteta u Temišvaru u okviru prekogranične saradnje.

РЕНОВИРАНЕ САЛЕ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА: Успешан заједнички пројекат Кикинде и Западног универзитета из Темишвара

Foto: R. Š.

Na zgradi u centru grada zamenjena su i 54 prozora. Ukupna vrednost projekta je 327.000 evra, od kojih je Kikindi, odnosno Kulturnom centru pripalo 150.000 evra. U realizaciju je uključeno i Akademsko društvo za negovanje muzike "Gusle", pa je za nih nabavjena muzička oprema.

- Najviše je urađeno u Velikoj sali naše ustanove, jer smo od dve manje napravili jedinstvenu salu pogodnu za održavanje različitih programa. Kapacitet joj je 120 mesta. Baletska sala je rekonstruisana od poda do plafona - navodi Tatjana Nožica direktorka Kulturnog centra Kikinda.

Foto: R. Š.

Ovaj posao na zgradi Kulturnog centra trebalo je da bude završen još prošle godine, ali ga je odložila epidemija korona virusa. Zbog vanredne situacije koja je još na snazi u Kikindi, prograsmki sadržaji koji će se odžavati narednih dana, namenjeni su pozvanoj publici, kako bi se ispoštovale sve propisane mere zaštite od koronavirusa.

Foto: R. Š.

Saradnja Kulturnog centra sa univerzitetom iz Temišvara realizovana je preko "Projekta izgradnje prekogranične mreže za negovanje autentične tradicionalne muzike". Osim ovog, na osnovu drugih mežunarodnih projekata ii z gradske kase, u Kulturni centar prethodne dve godine uloženo je oko 18 miliona dinara, kaže gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

- I ubuduće ćemo konkurisati za novac iz međunarodnoh fondova – najavljuje Lukač.

Ples za otvaranje

Zbog vanrednog stanja zbog koornavirusa izostalo je svečano otvaranje sala. Održana je mala promocija na kojoj su zaplesali direktorka Tanja Nožić i gradonačelnik Nikola Lukač, uz muziku prisutnog orkestra Kulturnog centra.

Foto: R. Š.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!