DOBRA VEST IZ BOLNICE U KIKINDI: Beba zaražena koronom otpuštena kući, ozdravila zahvaljujući vitaminskoj terapiji

R. Šegrt

22. 04. 2021. u 17:14

DVOMESEČNA beba koja je bila pozitivna na korona virus i lečila se u crvenoj zoni Dečjeg odeljenja Opšte bolnice u Kikindi danas popodne otpuštena je kući, jer tokom trodnevnog lečenja nije imala nikakvih simptoma virusa.

ДОБРА ВЕСТ ИЗ БОЛНИЦЕ У КИКИНДИ: Беба заражена короном отпуштена кући, оздравила захваљујући витаминској терапији

Foto: Rada Šegrt

Beba čak nije primala ni ni antibiotsku već samo vitaminsku terapiju, potvrdio je za “Novosti” direktor bolnice u Kikindi dr Mirko Stojisavljević.

- Virus kod bebe je ustanovljen prilikom redovne vakcinacije. Beba nije imala temperaturu, već samo blago curenje nosa. Međutim, pedijatar je iz detaljnog razgovora s majkom saznao da su kod kuće svi bolesni, pa je domah urađen antigenski test i pokazalo se da je beba pozitivna na virus. Odmah je smeštena u bolnicu zajedno s majkom. Po proceduri je urađeno tesiranje i majke i ona je, takođe, bila pozitivna. Beba je sve vreme bila bez temperature i bez drugih simptoma, pa nije dobijala antibiotsku, već smao vitaminsku terapiju. U veoma dobrom opštem stanju je otpuštena kući, na zadovoljstvo svih nas u bolnici – preneo je za “Novosti” dr Mirko Stojisavljević, direktor bolnice u Kikindi.

Foto: Rada Šegrt

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)