„MI VOLIMO NAŠE JEZERO“: Subotički mališani učili o značaju životne sredine i vode

J.L.

22. 04. 2021. u 23:32

POVODOM Svetskog dana planete Zemlje u Subotici su predstavljene aktivnosti u okviru projekta „Ekolakus“ koji ima za cilj zaštitu jezera Palić i Ludaš, a koji se uskoro privodi kraju.

„МИ ВОЛИМО НАШЕ ЈЕЗЕРО“:  Суботички малишани учили о значају животне средине и воде

Foto: Tanjug

Jedna od njih je učenje od najmlađeg uzrasta o važnosti očuvanja prirode i značaja jezera, ali i važnosti vode, jer je upravo to doba najvažnije da deca nauče da cene planetu i prirodu. „Mi volimo naše jezero!”, poručili su mališani iz subotičkih vrtića kojima su stariji između svetskog dana voda i dana planete zemlje usađivali ljubav prema životnoj sredini kroz ljubav prema jezeru.

-Naša najmlađa pokoljenja će kroz ovaj projekat poneti nešto najvrednije. Poneće najznačajnije i najbitnije stvari koje život znače, a to je upravo voda. To je upravo planeta Zemlja na kojoj svi mi zajedno živimo - kazao je Nebojša Markez, direktor Predškolske ustanove "Naša radost".

Osim edukacije dece, projekat „Ekolakus“ ima dva važna aspekta – jedan je izgradnja kanalizacione mreže u naselju Palić i potisnog voda do prečistača, koji su završeni i građani mogu da se priključe na mrežu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!