ZAVRŠENA OBNOVA POSLE GODINU DANA: U Lajkovcu počela da radi rekonstruisana Srednja škola "17. septembar"

B. PUZOVIĆ

21. 04. 2021. u 06:47

SREDNjA škola "17. septembar" u Lajkovcu je puštena u rad, posle rekonstrukcije u koju je Vlada Srbije - preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima - uložila 240 miliona dinara, a iz opštinskog budžeta je nabavljen nameštaj.

ЗАВРШЕНА ОБНОВА ПОСЛЕ ГОДИНУ ДАНА: У Лајковцу почела да ради реконструисана Средња школа 17. септембар

Foto: Pristup

Kompletna obnova oko 4.000 kvadrata škole, prvi put posle četiri decenije od izgradnje, trajala je godinu dana. Zamenjeni su krov, stolarija, fasada, instalacije... napravljene galerije na kojima je dobijen novi radni prostor, a renovirana je i fiskulturna sala, te urađeni lift, video-nadzor, reflektori... Ograđeno je u uređeno školsko dvorište od oko hektar - sa dva nova igrališta, stazama i već isplaniranim zelenilom.

Prema rečima direktorke Kosane Grčić, škola ima 400 učenika koji se obrazuju za ekonomske i tehničare mehatronike, elektrotehničare računara, te bravare-zavarivače. Svih 30 učenika sa smera za bravare-zavarivače uključeno je u dualno obrazovanje, u saradnji sa Rudarskim basenom "Kolubara", gde obavljaju praksu.

- Veoma sam ponosan što smo proteklih pet godina, planski i kontinuirano, zajedno sa Vladom i "Elektroprivredom", u sve obrazovne institucije naše opštine uložili više od 500 miliona dinara - kaže prvi čovek Lajkovca Andrija Živković. - Obnovili smo OŠ "Mile Dubljević" u gradu, te njena izdvojena odeljenja u Bajevcu i Ratkovcu. Otvorili smo potpuno novu školu "Dimitrije Tucović" u Jabučju, planiramo da krajem ove ili početkom naredne godine počnemo gradnju fiskulturne sale osmoletki iz istog mesta, a tu je i završeni novi objekat lajkovačke predškolske ustanove "Leptirić".

SVEČANOST

OBNOVLjENU srednju školu su otvorili su učenik trećeg razreda Mateja Petronijević, direktorka Kosana Grčić i predsednik opštine Andrija Živković. Načelnica Školske uprave Valjevo Zorica Jocić je tokom svečanosti procenila da su četiri obrazovna profila optimalna za opštinu sa postojećim brojem stanovnika, dok je prvi čovek susednog Uba Darko Glišić pohvalio posvećenost ka investiranju u obrazovne ustanove.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati