GALOPERI „NA GOTOVS“: Počela konjička trka u Šapcu

V.Mitrić

20. 04. 2021. u 09:50

PRVI trkački dan galopera u ovoj godini startovao je juče na šabačkom hipodromu.

ГАЛОПЕРИ „НА ГОТОВС“: Почела коњичка трка у Шапцу

Foto:V.Mitrić

Trke u organizaciji konjičkog kluba ,,DŽokej klub Šabac“ održavaju se u sedam kategorija u kojima učestvuje 57 konja. Najvažnija trka, odnosno trka dana je na 1300 metara pod nazivom ,,Prolećna trka“.

- Šabac može da se pohvali bogatom istorijom u konjičkom sportu i on zauzima posebno mesto. Prve trke organizovane su još davne 1820. godine, u vreme Jevrema Obrenovića, gospodara šabačke nahije. Šabački hipodrom je poslednjih godina postao stožer srpskog konjarstva. Svake godine konjičke svečanosti poseti 5000 – 6000 gledalaca. Ovde se neguje tradicija konjičkog sporta koja privlači veliku pažnju, a trkački dani predstavljaju jednu od značajnih manifestacija u gradu - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, nakon otvaranja nove trkačke sezone u 2021. godini.

Foto:V.Mitrić

Kako je rekao, sticajem okolnosti, zbog trenutne epidemiološke situacije, ovogodišnju trkačku sezonu otvorili su bez prisustva publike, uz strogo poštovanje epidemioloških mera.

- Grad Šabac će i u budućnosti podržavati trkačke dane. Nadam se da je ovo poslednji put da publika nije mogla da prisustvuje prazniku galopa u našem gradu i da će već naredna trka proteći u prepoznatljivoj atmosferi - istakao je gradonačelnik Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)