NEMA KORONE MEĐU OSUĐENICIMA: U Kazneno popravnom zavodu u Valjevu vakcinisano 46 zatvorenika

B. P.

19. 04. 2021. u 14:42

NIJEDNA osoba koja se nalazi u Kazneno popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu nije inficirana virusom korona.

НЕМА КОРОНЕ МЕЂУ ОСУЂЕНИЦИМА: У Казнено поправном заводу у Ваљеву вакцинисано 46 затвореника

Foto: B. P.

Do sada je 46 punoletnih, skoro petina onih koji u ovoj ustanovi izdržavaju zatvorsku kaznu primilo vakcinu protiv korone. Vakcinisano je 36 osuđenih, osam pritvorenih, te dve osobe koje su prekršajno kažnjene.


Od jula prošle godine, osuđenicima je dozvoljeno da sa članovima porodica kontaktiraju skajpom i viberom. U KPZ za maloletnike u Valjevu ističu da je cilj da se ostvari dodatna psihosocijalna podrška tokom pandemije korona virusa.

- Na taj način, sačuvan je humani aspekt izvršenja kazne – kažu u ovoj ustanovi. - Ovaj vid komunikacije omogućen je pomoću tablet-uređaja, koje je donirala nemačka nevladina organizacija “Help”. U našoj ustanovi još pre proglašenja vanrednog stanja u zemlji doneli smo niz mera radi prevencije od širenja epidemije, koje su još na snazi.

Intenzivno brinemo o zdravlju osuđenika i pritvorenika, posebno imajući u vidu da svakodnevno primamo na desetine novih osoba, koji mogu biti prenosioci infekcije korona virusom. Oni u karantinu provode 14 dana, kako bi se sprečilo širenje moguće infekcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024