PREMINULA JOŠ JEDNA OSOBA: U Pirotskom okrugu epidemija ne jenjava

V. Ć.

16. 04. 2021. u 20:47

OD posledica kovida 19 u pirotskoj Opštoj bolnici preminula je još jedna osoba, tako da se broj preminulih u poslednjih sedam dana popeo na 18, a od početka epidemije u okrugu je ukupno preminulo 215 građana.

ПРЕМИНУЛА ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА: У Пиротском округу епидемија не јењава

Foto: V.Ć.

Kako danas navodi pirotski ZZJZ, do 14 časova registrovano je još 27 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze, a na testiranje je poslato 48 sumnjivih uzoraka.  U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja, obavljeno je 167 pregleda, a u OB na lečenju trenutno je 34 pacijenta. Iz Pirota ih je 23, iz Dimitrovgrada 6, iz Bele Palanke 3, iz Babušnice 1 i  takođe jedan pacijent  iz Beograda. Mera kućne izolacije danas je naložena za 47, a ukinuta za 62 osobe kod kojih su potvrđeni kontakti.

Prema podacija ZZJZ, od početka vakcinacije u okrugu je cepljeno 20.561 osoba, obe  vakcine primilo je 15.491 građana, a broj ukupno datih vakcina je  36052 doze. Na nivou okruga vakcinisano je preko 32 odsto polulacije starije od 18 godina.

Stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ procenjuju da je epidemijska situacija u okrugu i dalje nepovoljna, da je intenzitet cirkulacije virusa u populacji visok i da je potrebno i dalje odgovorno poštovati sve mere u zaštiti od epidemije i odazvati se masovnoj vakcinaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna