OBUKOM DO ZAPOSLENJA: Gradonačelnik Šapca potpisao ugovor o projektu vrednom 166.000 evra

V.Mitrić

15. 04. 2021. u 09:14

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, potpisali su ugovor o projektu ,"Zajedno u obrazovanje za zapošljivost i zapošljavanje", iz programa IPA II prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine, čija je vrednost 166.000 evra.

ОБУКОМ ДО ЗАПОСЛЕЊА: Градоначелник Шапца потписао уговор о пројекту вредном 166.000 евра

Foto: V.Mitrić

Reč je o projektu koji finansira Evropska unija i koji je odobren od Ministarstva finansija Republike Srbije.

 – Ovaj projekat je odgovor Saveta za zapošljavanje i svih nas koji radimo u interesu Grada Šapca. Želimo da napravimo mogućnost neformalnog obrazovanja, odnosno uticaja na sve naše nezaposlene sugrađane koji žele da preko obuka u Trening centru i kompanijama koje su zainteresovane za to, steknu akreditovane sertifikate – rekao je gradonačelnik Pajić.

Obuke su usmerene na deficitarna zanimanja za koje postoji potreba na tržištu rada.

 – To su zanatski radovi u građevinarstvu, upravljanje viljuškarima i različiti vidovi zavarivanja. Trudimo se da našim sugrađanima omogućimo brži dolazak do posla, ne samo dovođenjem investitora u Grad Šabac, nego i kroz obuke gde će moći da steknu sertifikovana znanja i tako odgovore na potrebe tržišta – dodao je Pajić i poručio da će nastaviti sa podrškom projektima Evropske unije koji pružaju mogućnost da Grad Šabac dobije nepovratna sredstva kako bi unapredio svoj, kako obrazovni, tako i privredni sistem.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, kaže da mu je izuzetno drago da je danas došlo do potpisivanja ugovora još jednog projekta prekogranične saradnje, koji za cilj ima poboljšanje kvalifikacija sugrađana.

 – Ovaj projekat je važan, pre svega, za nezaposlene, ali i zaposlene koji žele da se prekvalifikuju i da imaju bolje plaćen posao. Akcenat je na deficitarnim zanimanjima u našem gradu i ono što je dobro u ovom projektu jeste da će budući polaznici ovih kurseva svoje znanje sticati u realnoj sredini tj. u preduzećima i radnoj okolini i na taj način biti potpuno obučeni za rad. Sve ovo je proizašlo iz dugogodišnjeg rada programa SEED kroz koji smo došli i do Trening centra koji deluje u okviru Centra za stručno usavršavanje u kom se već održavaju mnogobrojni akreditovani kursevi. U gradu Šapcu ne radimo samo na otvaranju novih radnih mesta nego i na tome da našim sugrađanima kroz poboljšanje kvalifikacija pomognemo da dođu do novih radnih mesta – navodi Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!