MOST U ADI DOBIO UPOTREBNU DOZVOLU: Mirović - Posle 15 godina stavili smo u funkciju ovu saobraćajnicu

Tanjug

13. 04. 2021. u 14:11

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Adi novoizgrađene pristupne saobraćajnice i rekonstruisani most na Tisi, koji predstavlja najkraću vezu između Ade i Kikinde, a koji je nakon više od decenije čekanja dobio upotrebnu dozvolu.

МОСТ У АДИ ДОБИО УПОТРЕБНУ ДОЗВОЛУ: Мировић - После 15 година ставили смо у функцију ову саобраћајницу

Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

"Ada ima čime da se ponosi. Uspeli smo da rešimo jednu odiseju mosta na Tisi i nakon petnaestak godina i brojnih pronevara bivših vlasti, nepravilnosti i tužbi, ovaj objekat privedemo nameni", rekao je Mirović.

Naveo je da su za samo nekoliko meseci izgrađene pristupne saobraćajnice, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 140 miliona dinara, rekonstruisani određeni elementi mostovske kontrukcije, obezbeđena upotrebna dozvola i da je most stavljen u punu funkciju.

Mirović kaže da je most na Tisi u Adi samo jedan od mnogo nezavršenih poslova koje je ostavila bivša administracija, i istakao da Vlada na čijem je čelu uspeva da ih rešava, jedan po jedan, stavljajući ih u službu građana, saopštila je Pokrajinska vlada.

Mirović je, prilikom radne posete toj opštini, obišao i radove na izgradnji Velnes centra u Rekreacionom centru "Adica".

Najavio je da će Pokrajinska vlada finansijski pomoći uređenje kompleksa u okviru Velnes centra i naveo da se očekuje da taj posao bude završen do kraja godine.

"Ovo je veoma značajan projekat za sve građane koji će doprineti i unapređenju turističke ponude", kaže Mirović.

Poručio je da se sadašnja pokrajinska administracija ponaša odgovornije od one koju je nasledila.

"Mislim da građanima možemo jasno da poručimo da ćemo opravdati njihova očekivanja i ispuniti sve što smo i obećali", naveo je Mirović.

Predsednik Opštine Ada Zoltan Bilicki zahvalio je Miroviću što je podržao projekat privođenja mosta nameni i izrazio uverenje da će Pokrajinska vlada i ubuduće raditi na razvoju te opštine.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije