NOVOSAĐANI, ULEPŠAJTE ZGRADE I POMOZITE BOLESNOJ DECI: Maja, Valerija i Ivana oslikavaju ulaze i sakupljaju novac u humanitarne svrhe (FOTO)

Lj. P.

13. 04. 2021. u 13:20

SAMO ljudi velikog srca spremni su da od sebe daju koliko mogu da pomognu drugome.

НОВОСАЂАНИ, УЛЕПШАЈТЕ ЗГРАДЕ И ПОМОЗИТЕ БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ: Маја, Валерија и Ивана осликавају улазе и сакупљају новац у хуманитарне сврхе (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Upravo to rade tre humane Novosađanke: Maja Radaković, Valerija Bilić i Ivana Petrova Bajšić, koje prazničnim i drugim motivima oslikavaju ulaze u novosadskim zgradama, a novac je namenjen za lečenje bolesnih mališana.

Trio simpatičnih dama, "naoružan" bojama i četkicima, a pre svega željom da pomognu, srećom, ima pune ruke posla, a nadaju se da će ga još više biti sa dolaskom toplijeg vremena.

Maja, Valerija i Ivana trenutno uskršnjim i prolećnim motivima ukrašavaju ulaze, kako bi se što pre sakupio novac za četvorogodišnju sugrađanku Milicu Tupanjac, obolelu od cerebralne paralize kojoj predstoje dve operacije u Americi.

- Za ukrašavanje jednog ulaza, stanari treba da uplate minimalno hiljadu dinara, a ukoliko žele mogu i više - objašnjava nam Maja, inače osnivač grupe "Za lepšu i bolju Detelinaru". - Raduje nas što imamo posla i do sada smo za malu Milicu sakupili više od 20.000 dinara, a nadamo se da se nećemo zaustaviti na ovoj sumi. Stanari iz jednog ulaza su uplatili pet hiljada dinara. U prethodnoj akciji za Olivera smo crtanjem sakupili više od 50.000 dinara.

Sve je počelo sasvim spontano. Najpre je Maja sa svojom decom za praznike oslikavala prozore u svom domu, to su videle komšije, pa su je angažovali da i njima ulepša prostor. Nekako u to vreme se saznalo i za akciju za Olivera i razmišljajući kako da pomogne, jer zbog pandemije i zaštitnih mera, nije bilo moguće organizovati humanitarne bazare i slično.

- Odlučila sam da sugrađanima ponudim humanitarno oslikavanje ulaza, što je naišlo na lep prijem, a ubrzo su se u tome prodružile Valerija i Ivana - priča Maja. - Stanari nemaju neke posebne zahteve i zadovoljni su našim crtežima, posmatraju nas dok crtamo i uživaju. Dešava se da nas posle zimskog oslikavanja, sada ponovo zovu za prolećno ukrašavanje. Radićemo dokle god ima zainteresovanih i onih kojima je potrebna pomoć.

LICITACIJA ZA ULOGU

LICITACIJA za ulogu u televizijskoj seriji "Državni posao", za pomoć četvorogodišnjoj Novosađanki Milici Tupanjac je završena, a u nekoj od narednih epizoda u popularnoj seriji, čuvenim arhivarima Čvarkovu, Torbici i Boškiću, pridružiće se Branko Babić. Ovaj biznismen, vlasnik i osnivač kompanije Phi Academy je za ulogu dao pobednički iznos od 1.635.900 dinara. On je i ranije učestvovao u humanitarnim akcijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)