VAKCINE BEZ ZAKAZIVANJA I U JUŽNOM BANATU: Sutra počinje organizovana imunizacija građana kineskom vakcinom

J. J. B.

06. 04. 2021. u 16:40

NA teritoriji Južnog Banata sutra počinje organizovana imunizacija stanovništva kineskom vakcinom Sinofarm – bez zakazivanja, kako bi se povećao obuhvat vakcinisanih građana u tom okrugu i tako zaustavila epidemija korona virusa.

ВАКЦИНЕ БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА И У ЈУЖНОМ БАНАТУ: Сутра почиње организована имунизација грађана кинеском вакцином

Foto: J. J. B.

Na teritoriji Grada Vršca ova akcija će se najpre sprovesti u selima Šušara, Zagajica i Parta, gde će svi zainteresovani meštani moći da dobiju kinesko cepivo u seoskim ambulantama.

- Vakcinacija u Šušari će trajati od 8 do 10 časova, u Parti od 10 do 12 časova, a u Zagajici od 12 do 14 časova – ističu u vršačkom Domu zdravlja.

Stanovnici ostalih opština se o terminima vakcinacije bez zakazivanja mogu informisati u svojim domovima zdravlja.

Vakcinacijom će biti obuhvaćene sve starosne kategorije stanovnika starijih od 18 godina, a prioritet imaju građani iznad 65 godina starosti.

Svi podaci o vakcinisanim osobama unosiće se u istu bazu kao i za građane, koji su se prethodno prijavili putem portala eUprave.

Nadležni apeluju na građane da u što većem broju iskoriste ovu priliku da se bez zakazivanja zaštite od korona virusa. Kažu i da će se nesmetano odvijati i vakcinacija onih koji su se prethodno prijavili putem portala eUprave, vakcinama za koje su se opredelili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!