MOGUĆI KRATKOTRAJNI PREKIDI: Vlasotinčani dobili tehničku vodu iz vodovoda

Игор Митић
Igor Mitić

05. 04. 2021. u 13:28

SVI korisnici usluga vlasotinačkog JKP „Vodovod“ trenutno imaju uredno vodosnabdevanje, jer su uvažili apel nadležnih da racionalno koriste tehničku vodu.

МОГУЋИ КРАТКОТРАЈНИ ПРЕКИДИ: Власотинчани добили техничку воду из водовода

Foto: OU Vlasotince

Direktor vlasotinačkog JKP „Vodovod“ Zvonko Ilić ističe da je, zbog smanjenog kapaciteta crpne stanice, i dalje može da dođe do pada pritiska u vodovodnim instalacijama kao i do kratkotrajnih prekida u isporuci vode.

Leskovački Zavod za javno zdravlje će izvršiti vanredno uzorkovanje vode, a građani je mogu koristiti samo kao tehničku sve do laboratorijske potvrde o njenoj higijenskoj ispravnosti.

Do tada snabdevanje vodom za piće i kuvanje vršiće se, kako i do sada, iz pet cisterni. Dve se nalaze na platoima ispred zgrade lokalne samouprave i Doma zdravlja, a tri kruže Vlasotincem i njegovom okolinom.

Do prekida u vodosnabdevanju je došlo zbog havarije na pumpama uz pomoć kojih sirova voda stiže u postrojenje za njenu preradu. Nakon remonta jedne od dve pumpe postignut je protok vode od 48 litara u sekundi što je za 17 litara manje od optimalnog.

U vlasotinačkom komunalnom preduzeću još kažu da je na drugoj pumpi „stradalo jedno radno kolo“ zbog čega će morati da se remontuje u Nišu. Uporedo sa tim radi se i na nabavci nove pumpe. Do havarije je došlo zbog velike količine peska u crpilištu što je posledica oštećenja vodozahvata nastalog u vreme januarskih poplava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)