(UZNEMIRUJUĆU FOTO) KRVAVI PIR U DVORIŠTU STANOJEVIĆA: Čopor pasa ubio četiri jagnjeta, dva teško povredio

Z.R.

30. 03. 2021. u 00:05

SAMO jedno jagnje od ukupno sedam, koliko ih je bilo u dvorištu Slobodana Stanojevića iz Trešnjevice, kod Paraćina, ostalo je nepovređeno nakon krvavog pira koje je ovom domaćinstvu priredio čopor pasa lutalica u noći između nedelje i ponedeljka. Četiri životinje su ubijene, dve povređene, a veterinar pokušava da ih spase. Na poziv vlasnika policija je došla odmah, nešto kasnije veterinar, a zatim i komunalna inspekcija. Oni su konstatovali šta se desilo i načinili zapisnik, pa Stanojević može sada da zahteva nadoknadu štete.

(УЗНЕМИРУЈУЋУ ФОТО) КРВАВИ ПИР У ДВОРИШТУ СТАНОЈЕВИЋА: Чопор паса убио четири јагњета, два тешко повредио

Foto: Privatna arhiva

Ogorčeni vlasnik objašnjava da su psi iskopali rupu ispod žičane ograde i tako su ušli. Jagnjići su stradali u velikim mukama, umirali su jedno za drugim. Jednoj životinji je izgrižena noga do kostiju.

- Zaklali su mi četiri jagnjeta i još dva izujedali. Ovaj čopor pasa, ili više njih, već mesecima teroriše celo selo, možda čak godinama. Pas lutalica koji živi tu, u polju, pojeo nam je svojevremeno četrdesetak kokošaka i ćuraka, pa od tada živinu ne ćuvamo – priča Stanojević, i dodaje da i drugi meštani imaju slične probleme.

Vlasnik kaže da se radi o šteti od nekoliko stotina evra, te da se mora naći način da se izađe na kraj sa lutalicama kako se ovakve stvari ne bi dešavale. Stradala su ženska jagnjad, iz priplodne kolekcije. Čak i kad neko pokušava da zaštiti svoje domaćinstvo, na pse koji napadaju ne sme da puca, pa su meštanima vezane ruke.

Foto: Privatna arhiva

- Ako to uradite, policija vam privremeno oduzima pušku, pa ne znate kako da se branite. Postanete očajni. Lutalice vam upadaju u dvorište, vi ih ne čujete jer se to dešava noću, a onda se oni goste! To nisu vukovi da jagnje odmah ubiju već ga jedu živog, pravi horor!

Odrasle ovce u Stanojevićevom dvorištu nisu napadnute, ali to za gazdu nije baš neka uteha. Kaže da psi ne smeju da budu važniji od ljudi i njihove imovine. A rešenje nije da se psi samo obeležavaju, sterilišu i ponovo vraćaju na ulicu, tvrdi naš sagovornik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)