DARIJAN - PONOS ŠAPCA: Prijem i pažnja za vrednog i uspešnog đaka

V. Mitrić

29. 03. 2021. u 09:49

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić priredio je prijem za Darijana Bojića, učenika šestog razreda Osnovne škole za obrazovanje i vaspitanje dece sa smetnjama u razvoju ,,Sveti Sava”, povodom nagrade ,,Miodrag Matić” koju je osvojio u kategoriji najboljeg učenika, koju dodeljuje Društvo defektologa Srbije.

ДАРИЈАН - ПОНОС ШАПЦА: Пријем и пажња за вредног и успешног ђака

FOTO: V. Mitrić

– Prelepo je čuti da je neko iz grada Šapca osvojio nagradu na državnom nivou -rekao je gradonačelnik Pajić. - Ponosan sam što pored formalnog obrazovanja razna udruženja, a u ovom slučaju udruženja ,,Da budemo svi jednaki i ,,Živimo zajedno-Šabac”, rade dodatno sa učenicima koji su imali potrebu za podrškom, odnosno učenicima sa smetnjama u razvoju. Darijan je učenik koji voli mnogo da čita. U toku intenzivnog rada sa defektolozima zabeležio je izuzetan napredak. Grad Šabac će ih uvek podržati na njihovom putu, da budemo zaista svi jednaki. Svakom detetu grad je spreman da pomogne kako bi svoje kapacitete ispoljilo na najbolji mogući način.

Prilikom prijema u Gradskoj kući, predsednik Društva defektologa Srbije, Siniša Ranković svečano je uručio priznanje i novčanu nagradu Bojiću.

– Ova kategorija je nama izuzetno značajna, jer se kroz njenu realizaciju prepoznaje mukotrpan i stručan rad kolega defektologa, kako u sistematskim organizacijama, tako i u domenu nevladinih organizacija. Oni baš u tim organizacijama doprinose da deca postižu ovakve uspehe. Naš rad je težak, ali kada vidite da dete na ovaj način napreduje i da će jednog dana postati koristan član svoje društvene zajednice, onda je ideja inkluzivnosti ostvarena. Mi ovu ideju poslednjih godina promovišemo, ali nažalost po nekada se ne shvata da je ideja inkluzivnosti ostvarena kada dete postane koristan član društvene zajednice – rekao je Ranković.

U proteklih nekoliko meseci Darijan Bojić je  posle završenih školskih časova dolazio u prostorije udruženja ,,Da budemo svi jednaki“ i udruženja ,,Živimo zajedno-Šabac”, gde je sa njim radio tim defektologa. Bojić je u toku takvog intenzivnog rada zabeležio izuzetan napredak i upravo to je bio razlog da ga udruženje ,,Živimo zajedno-Šabac” kandiduje za nagradu.

– Nama mnogo znače ovakve nagrade koji naši učenici dobijaju. Nekom možda ovo ne deluje kao neki veliki pomak, jer veština čitanja i pisanja se podrazumeva. Međutim za decu koja imaju izvesne smetnje u razvoju, to je izuzetan napredak. Savladati funkcionalno čitanje je osvojena planina. Svi se radujemo zbog Darijana i zbog ostale dece koja tu dolaze. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti ovim putem i da će biti još uspeha i dobrih rezultata – rekla je Tatjana Radisavljević predsednica udruženja ,, Živimo zajedno-Šabac”.

Predsednik udruženja ,,Da budemo svi jednaki”, dr Dejan Pavlović uručio je Bojiću specijalnu lupu za slabovide osobe.

–  Udruženje ,,Da budemo svi jednaki“ u Šapcu okuplja 83 dece sa smetnjama i usmereno je ka osnaživanju kapaciteta članova, kao i njihovih porodica. Nastavićemo sa sprovođenjem akcija koje će deci olakšati njihov položaj. Takođe nastavićemo sa malim gestovima poput dara za Darijana kako bi mogao dalje da se usavršava. Napomenuo bih da je Darijan Bojić pre dve godine na Festivalu ekologiju u Šapcu osvojio nagradu Mister ekologije za najbolji kostim od reciklažnih materijala i tako na izlet u Specijalni rezervat prirode „Zasavica“ odveo i sve učenike svoje škole – kazao je dr Pavlović i izrazio zahvalnost gradonačelniku i Gradskoj upravi, „ jer snažno podržavaju rad ova dva udruženja“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024