U POVRTNJAK PO ZDRAVLJE: Dragan Nikolić (70) iz Ćuprije penzionerske dane troši radno, i dalje ustaje u šest kao kad je išao na posao

Zorica Gligorijević

28. 03. 2021. u 07:39

IAKO je "rastrošio" sedmu deceniju, penzioner Dragan Nikolić (70) iz Ćuprije od proleća do kasne jeseni čitav dan provodi u svom voćnjaku i povrtnjaku na periferiji grada na Moravi.

У ПОВРТЊАК ПО ЗДРАВЉЕ: Драган Николић (70) из Ћуприје пензионерске дане троши радно, и  даље устаје у шест као кад је ишао на посао

Dragan Nikolić u svom povrtnjaku

Ovaj diplomirani inženjer poljoprivrede, koji je pre četiri i po godine penzionisan s mesta stručnog saradnika za poslove privrede u Opštini Ćuprija, ne može da sedi besposlen, niti da vreme provodi igrajući šah i domine sa ostalim penzionerima.

- Oduvek sam imao voćnjak s raznim vrstama jabuka i bašticu u kojoj sam sadio povrće za svoju porodicu, ali otkako sam penzionisan, radim intenzivnije. Zasadio sam nove voćke i proširio površinu pod povrćem, tako da sada obrađujem 25 ari. I dalje svakog jutra ustajem u šest sati. U početku mi je bilo veoma teško što nisam odlazio na posao, a ni dan-danas se nisam privikao da sam u penziji - iskren je Nikolić.

Naš vredan sagovornik proizvede povrće za svoju porodicu, a ima ga dovoljno i za pripremanje zimnice. Ne želi da ga kupuje na pijaci, koje je tretirano hemijskim preparatima.

- Redovno čitam novine, jer osim političkih dešavanja, pratim i savremena dostignuća u poljoprivredi. Dajem savete iz oblasti poljoprivrede, radim ugovore onima koji kupuju ili prodaju zemljište... - dodaje Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)